Spryskiwacz szyby w E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Idzie zima a w mojej E36 przestał działać spryskiwacz. W chwili pociągnięcia dźwigni wycieraczek same wycieraczki się załączają, ale nie działa spryskiwacz. Wogóle go nie słychać, więc nie wiem czy problem tkwi w nim samym, czy to może jakiś bezpiecznik. Może ktoś poradzi co powinienem sprawdzić (jakiś bezpiecznik czy przekaźnik).
Pozdrawiam

A sprawdzałeś czy płyn w zbiorniku jest?
A tak poważnie to popatrz czy przypadkiem nie są zatkane filterki przy spryskiwaczach.

jak nie slychac nawet szumu to pompka sie mogla spalic a jak slychac to te filterki na bank ja tak mialem i je wyjebalem

Nie słychać nic podczas spryskiwania, tylko wycieraczki chodzą. Przed usterką zauważyłem, że prawe dysze mają mniejsze ciśnienie niż lewe, więc czy wywalenie tych filterków pomoże na to? I powiedzcie mi gdzie jest owa pompka, czy gdzieś koło zbiorniczka z płynem?
Pozdrawiam

pompka spryskiwacza jest przy zbiorniku. Trzeba wyjać zbiornik i wtedy się do niej dobierzesz. A ta róznica cisnień to na bank filterki. Wyrzuć je bo i tak nic nie pomagaja

No tak jak pisalem zbiorniki sa niepotrzebne a jak nie ma dzwieku to pompka siadla na bank

Kumpel poddał mi pomysł, aby jeszcze za pomocą żarówki sprawdzić czy wogóle dochodzi do niej napięcię (po podpięciu do wtyczki na pompce). Wyeliminuje to ewentualne koszty przy niepotrzebnym zakupie samej pompki. Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

Czy filterki do spryskiwaczy o których mowa była wcześniej są też w E30, a jak tak to jak je wywalić. Prawie wcale mi przestały działać spryskiwacze, problem trwa już od dłuższego czasu, ale teraz się pogorszyło, a zima pewnie jeszcze potrwa