MotoNews.pl

Problem z napedem 125

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem...cos sie zwalilo z przenoszeniem napedu na oba kola..prawe sie kreci ...lewe stoi....jak to naprawic...i ile to moglo by koztowac w warsztacie
prosze o pomoc

Cytat:
2005-02-18 15:19:36, Kwadrat125 pisze:
mam problem...cos sie zwalilo z przenoszeniem napedu na oba kola..prawe sie kreci ...lewe stoi....jak to naprawic...i ile to moglo by koztowac w warsztacie prosze o pomoc

ale to w jakich okolicznoisciach ??? na lodzie ??? czy jak ????

no wlasnie na lodzie i sniegu....

szpery ni ma to sie jedno kreci moj tez zawsze smazyl laka na jedno tez prawe

Siemka
Albo ukręciłeś półoś, albo kosz się rozsypał w moście
Jaki to most YUGOL, czy POLSKI??????????????????

Yugol...a jaki bedzie koszt naprawy??

oczywiscie przyblizony ...i jak powazna to jest usterka

[ wiadomość edytowana przez: kwadrat125 dnia 2005-02-18 18:57:15 ]

Cytat:
2005-02-18 16:24:46, gregor125 pisze:
Siemka Albo ukręciłeś półoś, albo kosz się rozsypał w moście Jaki to most YUGOL, czy POLSKI??????????????????

jakby sie polos ukrecila to nie obracalo by sie zadne kolo, a jakby rozlecial sie kosz to napewno by cos zgrzytalo

a jezeli to dzie dzieje na lodzie i na sniegu to sie nie ma co dziwic

no fakt ...nic nie zgrzyta...ale wydaje mi sie jednak ze cos jest nie tak kiedy probuje wyjechac z zaspy keci sie zawsze mocno tylko jedno kolo ...zawsze to samo prawe...jakos mi sie wydaje z powinny oba

Czy to nie jest tak, że na lodzie i sniegu jak koło straci przyczepność na biegu do przodu kręci się prawe koło a na wstecznym lewe (albo na odwrót)?

Cytat:
2005-02-18 19:08:03, Drag-On pisze:
Czy to nie jest tak, że na lodzie i sniegu jak koło straci przyczepność na biegu do przodu kręci się prawe koło a na wstecznym lewe (albo na odwrót)?

nie wiem ale mozesz sprawdzic u siebie jesli mozesz ..bede wdzieczny...bo w sumie mamy te same rakiety

a to ze w zaspie lub na lodzie kreci sie kolo prawe moze byc spowodowane tym ze albo na prawym kole masz lysa opone albo na lewym hamulec lekko przypieczony i sprawia opory

No własnie u mnie tak jest, tylko nie pamietam które koło do przodu a które do tyłu . W LAdzie 2107 też tak miałem. Nie wiem czy sposób z zaciągnietym na 1,2 ząbki recznym skutkuje zawsze, ale jak mam problem z wyjechaniem ze śniegu to tak robie (w tedy chyba powinny sie oby dwa koła kręcić ...)albo mi się już coś całkiem ubzdurało

Cytat:
2005-02-18 19:14:17, Drag-On pisze:
Nie wiem czy sposób z zaciągnietym na 1,2 ząbki recznym skutkuje zawsze, ale jak mam problem z wyjechaniem ze śniegu to tak robie (w tedy chyba powinny sie oby dwa koła kręcić ...)albo mi się już coś całkiem ubzdurało

Działa, dziala sam tak robilem

wiec myslicie ze sie cos spierdasilo...czy raczej jest wszystko oki ze sie tak dzieje
i o co dokladnie chodzi z tym recznym na 1.2 zabki

Wg. mnie jest wszystko OK, a jezeli masz watpliwosci to podnies auto i pokrec kolem, jezeli mech. roznicowy jest dobry to drugie gkolo powinno sie obracac w przeciwnym kierunku i sprawdz sobie odrazu czy kola si sie swobodnie kreca czy czasami hamulec ktoregos nie trzyma

a z tymi 1,2 zabkami to chodzi o to ze jak ci sie zacznie slizgac jedno kolo to drugie stoi w miejscu, przez lekkie podciagniecie hamulca recznego kolo ktore stracilo przyczepnosc zostaje przyhamowane dzieki czemu naped zostaje przenoszony na drugie kolo

Cytat:
2005-02-18 19:28:37, Samael pisze:
Wg. mnie jest wszystko OK, a jezeli masz watpliwosci to podnies auto i pokrec kolem, jezeli mech. roznicowy jest dobry to drugie gkolo powinno sie obracac w przeciwnym kierunku i sprawdz sobie odrazu czy kola si sie swobodnie kreca czy czasami hamulec ktoregos nie trzyma a z tymi 1,2 zabkami to chodzi o to ze jak ci sie zacznie slizgac jedno kolo to drugie stoi w miejscu, przez lekkie podciagniecie hamulca recznego kolo ktore stracilo przyczepnosc zostaje przyhamowane dzieki czemu naped zostaje przenoszony na drugie kolo

nic dodac nic ujac tak ma dzialac mechaniz róznicowy Zrob co pisze samael i bedziesz pewny

sprawdzilem....macie racje ....dzieki za pomoc