MotoNews.pl

Dla wszystkich mających 525i rok około 89

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich czytających ten post ciekawostka dla posiadaczy 525i 89 i nie tylko właśnie wczoraj byłem zaciekawiony przewodami znajdującymi sie obok zbiornika paliwa i stwierdziłem że są niezbyt w dobrym stanie a że ludzka ciekawość nie zna granic to ruszyłem jeden z nich i BUMMMMMMMM okazuje sie że producenci autka zamontowali metalowe przewody do wyrównywania ciśnienia zbiornika a że swoje latka juz mają to poszło paliwo na glebe zajrzyjcie pod zderzak z tyłu na zbiorniku tam są te przewody żebyście nie mieli niespodzianki jak ja i 15 l wachy na początek w glebe!!!! ja już wymieniłem na igielitowe pozdrawiam

Wymien je raz jeszcze ale na typowe paliwowe z gumy - ale nie igielitowe
Igielit twarnieje na mrozie i wowczas jest podatny na pekanie.

Pozdrawiam

może sie rombłem z tym igielitem ale w każdym bądz razie jest przekroje 8 i elegancko sie formował i robota właśnie była na dworzxe przy -3 stopniach haha myślałem że ohujeje hahaha one w każdym bądz razie są do różnych takich właśnie jak olej i bensyna pozdrawiam ----ps a ty juz to powymieniałem ?? (((hsurim)))???

Jeśli przewody odpowietrzające są skorodowane, to w podobnym stanie są również przewody metalowe zasilający i powrotny, o ile nie były już wymieniane. Obejrzyj dokładnie te przewody, szczególnie w okolicy tylnej osi.

wszystko sie zgadza inne tez bedą do wymiany ale jeszcze nie wyglądają jak te przy zbiorniku no coż moje autko juz ma pare latek hehe na szczęście to krutkie odcinki i da sie to zrobić z kanału bez wyciągania zbiornika

Wymiana długich przewodów metalowych (zasilający i powrotny) też nie wymaga wymontowywania zbiornika paliwa.

zyygy to byś sie zdziwił fakt można tylko opuścić zbiornik i z góry sie dostawać ale żeby mieć pewność ja wolałem wymontować tą bestje z autka i zrobić też inne oględziny a wiadomo jaka jeszcze niespodszianka mnie i innych czeka pozdro all