MotoNews.pl

Wzmacniacz boshmana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanko
dobej jakości są te wzmacniacze, ewentualnie jakich firm
dzięki

Wzmacniacze Boshmana są mniej więcej takiej jakości jak ich głośniki (a nawet słabsze), bez rewelacji. Zresztą wystarczy zerknąć na ich gabaryty, wzmacniacz musi trochę miejsca zajmować Lepiej się rozejrzyj za czymś markowym. Jest tego trochę na allegro. Jeśli szukasz 4-kanałowego to np. TEN a TU jeszcze raz ten sam. Ewentualnie jeszcze TAKI

Zalezy co chcesz podpiąć pod niego, żeby dobrać moc

Boschmann zwany przez speców "buszmenem" to coś pokroju First Austria... CDI... czyli badziewie......

Miałem kiedyś porównanie kumpel miał buszmena posłuchałem buszmena po czym podłączył 10 letniego Alpine którego kupił za cenę nówki BM i przy moim kaprawym słuchu różnica byłą niesamowita...

Czystość dźwięku, moc - dwa różne światy....

A jak szukasz 4 kanałowego ... to dobrym wzmacniaczem za rozsądną cenę jest Blaupunkt GTA 4100.... a poza tym to markowe produkty Alpine, JVC, Kenwood, i ciut wyższa półka Audison, Axton.

Wszystko zależy od $$$$$$$, ale za 300 można wyrwać używaną 4 kanałówkę która na pewno zagra lepiej niż Boschmann.

Swoją drogą na forum dB-Dragu koles opisywał jak przerobił wzmacniacz Boschmanna do konkursów i osiagnął całkiem dobre efekty...

właśnie kupiłem nówkę blaupunkta(nie chciałem ryzykować z używką) + głośniki niskotonowe tonsila, zamontowałem z tyłu po bokach i gra rewela
nawet basik lepszy jak z tuby