Czy to WTRYSKIWACZ czy coś innego???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam!!!

Mam Poloneza 1,6GLI 1996rok jednopunktowy wtrysk.
Świerzo po drobnym remonciku tzn. wymiana uszczelki pod głowicą, wymiana 2 gniazd zaworów oraz wymiana uszczelniaczy.
Teraz ciśnienie na cylindrach 10,5 :10,5 :11 :10,5.
Problemem moim jest to że gdy wrzucam 2 bieg to na początku samochód jakby się dusił ale nie gaśnie.CZY JEST TO WINA WTRYSKIWACZA CZY MOŻE COS INNEGO???

PS:Samochód ma sprawną pompę paliwa, wymieniony filtr paliwa,filtr powietrza.

no mi sie troszke muli na poczatku na 2 ale potem dostaje kopa... co do wtryskiwacza to warto przeczyscic rozpylac recznie oraz plynem dolewanym do paliwa

co do wtryskiwacza to warto przeczyscic rozpylac recznie oraz plynem dolewanym do paliwa

Czym przeczyścić ten wtryskiwacz???(Czy trzeba ten wtryskiwacz wyjąć)??

Jaki płyn dolać do benzyny??

no kupujesz w sklepie moto (bo na stacjach paliw drozej) plyn do czyszczenia wtryskow (ok 10pln) dolewasz go do baku do odpowiedniej ilosci beny i jezdzisz, on przeczyszcza wtrysk, ale trzeba naprawde zrobic kilka ladnych km na benie... co do rozpylacza to trzeba wymontowac wtrysk, ale to delikatna robota zeby nie uszkodzic calego aparatu wtryskowego, mechanik jak mi to robil to powiedzial ze byl naprawde zasyfiony...

to ze na dwojce muli na poczatku to norma w standardzie bo silnik bo przelozenie jest tak dlugie ze silnik ma male obroty i go muli, ja u siebie musze troche bardziej bujac na jedynce, a mam gaznik

Dowiedziałem się że jest taki mechanik od wtrysków i gaźników, który podłańcza na komputer i sprawdza co się tam dzieje. rozmawiałem z nim przez telefon i mówił mi że nie ma mowy o czyszczeniu wtryskiwacza lub dolewania jakiś płynów do benzyny.

Powiem wam że cały problem jest w tym że czasami ciężko zapalić poldka (ale tylko czasami).
Może we wtorek pojadę do gościa na naprawę

widzisz - co mechanik to inna opinia, moj mi tak doradzil, zrobil i juz jest duzo lepiej a jest w komisji cechu rzemieslniczego mechanikow samochodowych na krakow i okolice i robi w tym od ponad 30 lat... tak wiec - kazdy doradza inaczej,,