Ciśnienie benzyny czy zawsze ..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlaśnie czy ciśnienie benzyny jest podawane zawsze takie same czy w zaleznosci od predkosci/biegu z jakim sie jedzie ??

tak
przez regulator cisnienia zasilania
tylko nie wiem jak to w poldku ma miejsce

takie same. Pompka działa non-stop, a regulator ciśnienia ostatecznie ustala ciśnienie przed wtryskiwaczem. Znajduje sie w urządzeniu wtryskowym. A co? Chcesz go podkręcić?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Nie ale zastanawialem sie czy przytkany filtr moze pogarszac osiagi na malych obratach a zwlaszcza ruszanie i jazda na 2 dlawienie sie i takie tam

Sposobem na podniesienie ciśnienia w układzie wtryskowym jest częściowe ograniczenie średnicy przepływu węża powrotnego do zbiornika paliwa. Nie wiem jak w GLi ale w Roverku regulator ciśnienia jest sterowany podciśnieniem panującym w kolektorze ssącym.

Cytat:
2003-03-27 23:32:12, Bocian_s_313_PTK pisze:
Nie wiem jak w GLi ale w Roverku regulator ciśnienia jest sterowany podciśnieniem panującym w kolektorze ssącym.

W GLI nie, ale w GSI tak.

Panowie i mile panie jezeli ktos juz dawno nie wymienial filtru paliwakai kabelkow WN w swoim poldolocie zwlaszcza wtryskowcu to polecam ile problemow zniknelo nie dusi sie i nie skacze normalnie jak nowe auto czy zimne czy cieple normalnie super