| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2005-02-18 15:44:34 Witam!
W końcu założyłem pompę paliwa z filterkiem własnej roboty. Teraz nawet ją słychać jak pracuje - brzęczy nie wiem czy czasem nie za głośno. Ale co z tego, jak na benzynie dalej nie chodzi Jeśli już odpali na benzynie i trzyma obroty, to po dodaniu gazu zdycha
Już nie mam siły i kasy Co jeszcze ???
Zauważyłem, że paliwo nie wraca do zbiornika, nawet, gdy silnik pracuje na gazie (pompa nie jest odłączana). Czego to może być przyczyna: 1. Pompa daje za małe ciśnienie i regulator ciśnienia nie puszcza powrotu paliwa? 2. Walnięty regulator ciśnienia? 3. Coś innego? Kto ma jakieś sugestie na ten temat? Pozdrawiam |
salmon DEADSOUL Audi A6 C4 Ełk | 2005-02-18 18:37:05 No cóż, niewiele chyba się dowiesz bez sprawdzenia, czy faktycznie pompa daje dostateczne ciśnienie.. Później to sobie można gdybać, co dalej robić. |
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2005-02-18 22:43:47 No tak, ale zastanawia mnie fakt, że gdyby nawet pompa dawała za niskie ciśnienie do normalnej jazdy, to w czasie, gdy silnik pracuje na gazie, a pompa nie jest odłączona i wciąż tłoczy, to paliwo powinno wracać do zbionika, a nie wraca Czy to jest objaw uszkodzonego regulatora ciśnienia paliwa? Tylko to urządzenie jest na drodze powracającego do zbiornika paliwa. Czy dobrze rozumuję? |
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2005-02-18 23:37:10 A.. jeszcze jedno pytanko - czy jest jakiś sposób, żeby samemu jakoś zmierzyć/zbadać czy pompa podaje wystarczające ciśnienie? |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2005-02-19 00:16:53 Jest,
Odpiąć wąż, wsadzić koncówkę do butelki i podłączyć na krótko. Musi w ciągu 1 min napompować 2 litry. |
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2005-02-19 13:02:46 Podmieniłem dziś regulator ciśnienia od Vectry (C20NE) i nic to nie zmieniło. Czyli chyba pompa do wymiany ![]() ![]()
Tak jeszcze a'propos regulatora, to wydaje mi się, że źle myślałem, że paliwo powinno wracać do zbiornika. Przecierz regulator otworzy się dopiero przy 3 barach i dopiero wtedy nadmiar paliwa wróci do zbiornika. Jeśli pompa nie wytworzy takiego ciśnienia, to regulator nigdy się nie otworzy... Teraz dobrze myślę? |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2005-02-19 19:10:11 Bravo. |