Zwrotnice [f126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dobra zadam to głupie pytanie...totalnie się na tym nie znam a więc: co ile smarować zwrotnice i gdzie dokładnie wciska się ten cały smar...(prawdopodobnie mam zwrotnice nowego typu)

Cytat:
2005-02-26 23:01:54, specWROC pisze:
Dobra zadam to głupie pytanie...totalnie się na tym nie znam a więc: co ile smarować zwrotnice i gdzie dokładnie wciska się ten cały smar...(prawdopodobnie mam zwrotnice nowego typu)

gdzie to nie wiem ale smarować tak co ok. 10k albo co 3pół roku

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2005-02-26 23:12:42 ]

żeby posmarować to trzeba mieć smarownice ręczną, a jak dawno nie było smarowane to najlepiej na kompresor. A co do tego że masz nowe to nawet lepiej bo one z tego co wiem mają dwa wystające cycuszki "smarowniki" i przez nie smarujesz, odkręc koło i wytrzyśc zwrotnice to z boko powinieneś załważyc je, ale najlepiej to pierw zobacz jak wygląda nowa w sklepiej łatwiej je znajdziesz

mam własną ręczną smarownice)))podkradłem teściowi
Właśnie zastanawiam się co najlepiej do niej nałożyć, jaki smar??
ps.. byłem w sklepie motoryzacyjnym i właśnie chciałem oblukać zwrotnice ale mają tylko na zamówienie...może ktoś dysponuje fotką??

Cytat:
2005-02-26 23:16:05, specWROC pisze:
mam własną ręczną smarownice)))podkradłem teściowi Właśnie zastanawiam się co najlepiej do niej nałożyć, jaki smar?? ps.. byłem w sklepie motoryzacyjnym i właśnie chciałem oblukać zwrotnice ale mają tylko na zamówienie...może ktoś dysponuje fotką??

nie ładnie tak podkradać a co do smaru to najlepszy jest do łożysk itp czyli ten zielony, musisz go tyle władowac aż wyjdzie dołem i w środku, niestety fotek nie mam

zdjecie

no dobra i gdzie teraz wepchnąć ten smar??

Cytat:
2005-02-27 01:35:49, specWROC pisze:
no dobra i gdzie teraz wepchnąć ten smar??

Siadasz przy kole od strony kierowcy, lukasz na zwrotnice po jej prawej stronie (blizej kierownicy) i szukasz malej srubki wkreconej w jej gornej czesci. Wykrecasz srubke, zapodajesz smar, wkrecasz srubke i idziesz na browarka.

Cytat:
2005-02-27 08:10:21, pawu81 pisze:
Siadasz przy kole od strony kierowcy, lukasz na zwrotnice po jej prawej stronie (blizej kierownicy) i szukasz malej srubki wkreconej w jej gornej czesci. Wykrecasz srubke, zapodajesz smar, wkrecasz srubke i idziesz na browarka.

jaką śrubke?? przeciez to są smarowniki i przez nie sie wtłacza smar do środka!!! chyba że masz jakiś wynalazek

nawet sie nie przyznaje ze to moje kolko
no tam masz takiego cycka i przez niego smarujesz, na pewno znajdziesz - pewno jeszcze nie szukales a zadales pytanie
u nas koles kolo CPN'u smaruje zwrotniczki kompresorem za 4 pln za pare, wiec mi sie nawet nie oplaca brudzic smarem
dla ciekawskich jest to przy CPN'ie jak sie leci na wieliczke za szpitalem w prokocimiu

witam
ja smaruje zwrotnice raz na miesiac...
o to trzeba dbac bo jak sie później zapieka...to jest kicha.

to ale je pieścisz ja smaruje co 3 miesiące, a że mam zregenerowane przez tate to chodzą lepiej niz fabryka, piawie jak z wspomaganiem, a ponoć latem jeszcze lżej chodzą