Co zrobic z tymi alufelgami?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam takie pytanie co zrobic z af , sa to orginalen kola bmw '15stki, sa juz troszke zniszczone,widac wrzery i niewiem czy je polerowac, czy wypiaskowac i pomalowac jakims ladnym metalikiem.Prosze o rade

Przede wszystkim sprawdź czy są proste. Jeśli są proste, to należy je wypiaskować i pomalować.

Tak jak pisze zyggy

Cytat:
Przede wszystkim sprawdź czy są proste. Jeśli są proste, to należy je wypiaskować i pomalować.

dokładnie tak firmy które zajmuja sie piaskowaniem felg mają również specjalne lakiery tylka trzeba im zwrócić uwagę aby pomalowali również od wewnątrz bo często o tym zapominają (wewnątrz to nie znaczy w środku opony) i malują tylko to co widać.

jak koledzy mówią piaskowanie i lakierek, ale uważaj bo jak ja dałem alu do pomalowania to debile nie zdjęli odważników, tylko wypiaskowali i polakierowali. Jak odbierałem to kazałem im zdjąć odwazniki i jeszcze raz od nowa ..., a oni tylko polakierowali, a nie wypiaskowali i te dwie warstwy lakieru przy najdrobniejszym uderzeniu odpadały jedna od drugiej, chociaż wydaje mi się, że to i tak powinno trzymać - ale coś zjeb....

czasem lepiej kupić zadbane drugie niż odnawiać
od 500zł wybór oryginalnych 15" spory

ta a najlepiej zezłomować felgi stare (będzie na dobrą wódkę) i kupić nowe

Dziękuje chłopaki za rady za niedlugo pochwale sie jak wyszly

a ja wczoraj słyszałem że ponoć na Litwie można tanio aluski kupić czy prawda?

prawda, kolega tam byl i tez mi mowil

Cytat:
a ja wczoraj słyszałem że ponoć na Litwie można tanio aluski kupić czy prawda?

Cytat:
prawda, kolega tam byl i tez mi mowil

konkrety proszę.

ja bym se chętnie sprawił jakieś 15 takie na 5 dzileone ramiona znaczy

więc w czym problem?
No chyba że nie masz kasy