MotoNews.pl

[kupiłem] Wypaśne oponki :P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, chciałem się pochwalić że na allegro da się jednak kupić dobrze i tanio, trzeba tylko długo czekać i być czujnym. Ja generalnie polowałem na nie jakieś 4miesiące, trzy razy na dzień szukałem "175/50/13" aż w końcu dziś się udało.
Kupiłem 3szt. 175/50R13 i 2szt. 165/55R13 za cenę widniejącą na aukcji
A U K C J A

na co ci dziecko te nalewki

żeby przenieść niewyobrażalną dla Ciebie moc 24KM na nasz polski dziurawy asfalt...

nic tylko pogratulować i pozazdroscić szczęścia ja też uszczeliłem okazje ostatnio... 155/65 5szt za 100

Oponki raczej tjuningowe , średnio do malca się nadają ale cena rzeczywiscie bardzo dobra

eeee tam dobrze sie jezdzi.. na suchym nieprownywalnie lepiej.. i wcale wiecej nie pali.. ja tego nie odczuwam.. jest si.. no ale ja i tak jestem lepszy - kupilem 4x 175/50/13 za 54zl
trosze uzywki ale nie nalewki..

pozdr!

54 żł ? :> yy .. niema pojecia kto ot musiał byc ... znaczy psrzedawca... jak upiłem 4x 175/50/13 za 200zł ... i 4x 155/65/13 + noowa felga od sc za 60zł ... ostatnio kupiłem felge od cc za dobrą cene .. w łądnym stanie :] jakby ktos chciał ... albo ma sztuke na zbyciu .. to chetnie przyjme w podobnej cenie

Cytat:
2005-02-15 21:17:45, Proiss pisze:
na co ci dziecko te nalewki

i co z tego ze nalewki myslisz ze bieżnik odklei sie przy 120km/h jakie maluch rozwija.. albo tak mu depnie ze w miejscu bieżnik zjedzie

a tak wogole to powiedzcie mi po jaką cholere Wam 175 mialem w bąku 155 z tylu i slajdowałem na każdym nawrocie na mokrej kostce - a był to całkowicie seryjny maluch.

Cytat:
2005-02-16 18:28:00, mille pisze:
a tak wogole to powiedzcie mi po jaką cholere Wam 175 mialem w bąku 155 z tylu i slajdowałem na każdym nawrocie na mokrej kostce - a był to całkowicie seryjny maluch.

lans

Pozatym to nie są żadne tam nalewki, zwykłe używki w dobrym stanie

jak nie nalewki sam mi o tym wczoraj mowiłeś

Cytat:
2005-02-16 18:36:51, piter_s1 pisze:
lans Pozatym to nie są żadne tam nalewki, zwykłe używki w dobrym stanie

ze lans to rozumiem, bo sam mam 205/50 chociaż sa za duze, wystają poza blotniki, wychwytują wicej dziur niż jest, są twarde a na śniegu jadą jak goła dupa..

tylko ze ja ich nie kupiłem i gdybym miał kase zarasz kupił bym węzsze, kosztem lasnu. Eksploatacja takich opon duzo kosztuje: wiecej pali, halas, gorszy kofort a zawieszenie i ukl. kier. dosaja w pize..

Cytat:
2005-02-16 19:56:39, mille pisze:
ze lans to rozumiem, bo sam mam 205/50 chociaż sa za duze, wystają poza blotniki, wychwytują wicej dziur niż jest, są twarde a na śniegu jadą jak goła dupa.. tylko ze ja ich nie kupiłem i gdybym miał kase zarasz kupił bym węzsze, kosztem lasnu. Eksploatacja takich opon duzo kosztuje: wiecej pali, halas, gorszy kofort a zawieszenie i ukl. kier. dosaja w pize..

lans był z lol'em pozatym WOGÓLE nie zauważyłem różnicy w spalaniu, zbieraniu się, nie wystają itp.
Jedyną wadą jest to że na nierównościach "troszke" zamiata autkiem, fakt maluch jest lekki...
a co do zimy.. to trza se zimówki założyć ja mam
pissss

Cytat:
2005-02-17 00:48:08, piter_s1 pisze:
co do zimy.. to trza se zimówki założyć ja mam pissss

założyć-kupić = 400 pln poza tym w mojej szerokości geograficznej nie warto, tej zimy gdby zsumować to wyszło by z 7 śnieżnych dni. A każdego z tych dni to co spadło trzymało góra pare godzin. Dzisiaj napadało solinie, w południe był hardcore, ale juz po wszystkim. Ponoć jeszcze 2 dni moze popada i po zmie..

no to ja też się pochwalę... wiem nie ma czym...
oponki dembica zimówli jeszzce ze wzorkiem w takie ciapki...
heheh za jedyne 30zł dwie w stanie dobrym jedna w dostatecznym...
@ mille - mam nadzieję ze jednego jedynego dnia zimy w całym roku nie zaliczysz dzwona...
a fakt faktem ze zimówko pozwalają tylko szybciej jeżdzić w zimie bo nie ma znaczenia jak złapiesz trochę lodu na jakich jeżdzisz oponach...
aha... słyszałem ze dla serji malucha - najlepsze są tzw: "kartoflaki".... zima / lato...

Spoczko rozumiem, ale ja wozlę wcześniej założyć, niż poźniej w panice jechać przekładać. podczas pierwszego śniegu w tym zezonie zimowym, miałem jeszcze założone 175/50
Ludzie ja nie wiedziałem że auto może się tak zachowywać wszędzie... dosłownie wszędzie jechałem góra 30km/h to był normalnie balet...

ja mam 195/45 to jest dopiero jazda ..... na sniegu mozna zapomniec wogole po co jest kierownica - bo chocbym nie wiem jak krecil i tak nie skreci

ja w bobku mam 165/55. jak jechalem zmienic na zimoofki to droga ktora normalnie wydawala sie plaska okazywala sie olbrzymia pochylnia

Michelin MXT 165/65 r13 4 sztuki - znalazlem na smietniku

Moej gratulacje !! Fajne oponki.

dziś doszły oponki i są naprawdę ok, dwie 175/50 są dobre, a jedna super (z zapasu), 165/55 są super.
Mam teraz takie małe pytanko, bo już na zdjęciach mi coś nie pasowało... teoretycznie powinna być różnica w szerkości 1cm między 175 a 165
Natomiast jak położe je obok siebie to mam 4,5cm różnicy na szerokości o kij chodzi.... czyżby inne firmy inaczej mierzyły swoje opony. 175-Dunlop, 165-Pirelli
??