MotoNews.pl

Aby włożyc do DFa z 74 roku silnik 1500 kolektor rurowy ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wazne czy poieracie stosowanie kolektora rurowego od poldka GSi czy nie napiszcie co musze zrobić zmienić aby włozyc taki kolektorek do mojego silnika 1500 w DFie z 74 roku!
coś tam trzeba zrobić z rozrusznikiem słyszałem i alternator jakoś przeszkadza
czy -> mając juz włozony ten wspomniany kolektor moge tak o pujść sobie do sklepu i kupić rure wydechową co bedzie do niego pasować i do tłumików dalszych czy tez trzeba bedzie ciąc metal i krzesać iskry
zeby to spasowac?

a czy fiatowski silnik ma taka sama odleglosc miedzy szpilkami jak polonezowski??

Tak poniewaz jest to ta sama glowica [prawie] rozni sie uszczelniaczami zaworow tj, polonezowskie maja trwalsze. Ogolnie to jakoscia wykonania

no to kolektor podejdzie ,tylko bedzie musial przerobic kolanko ,np wziac z jakiegos Caro i dospawac do swojego wydechu,zeby to pasilo

Cytat:
2005-02-19 14:04:45, Realdoom pisze:
Tak poniewaz jest to ta sama glowica [prawie] rozni sie uszczelniaczami zaworow tj, polonezowskie maja trwalsze. Ogolnie to jakoscia wykonania

jakosćią wykonania na korzyść ktorego modelu?

a taką rure wydechową to nową mozna kupic? tak o wchodze do sklepu i chce rure do caro gli?! ew ile za takie coś!? bo u nas na złom sie takich młodych poldków nie oddaje

hehe

po prostu glowice na lancuszek robili wczesniej i mieli gorszej jakosci uszczelniacze, grzybki, nie przystosowane do bezolowiowki itp, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby wlozyc glowice od paskowego Poldasa [o ile pamietam]

ale jestes pewnien ze moge bezpiecznie załozyć głowice od poźniejszego poldasa?
od 1,6 tez?

Pierwszy tlumik od caro w kazdym zakladzie zajmujacym sie wydechem kupisz.

glowice sie tak nie roznia co do pojemnosci, ja mam silnik rozwiercony z 1.5, do 1.6 a glowica ta sama

Realdoom ty chyba mowisz o silniku polonezowskim,a post dotyczy fiatowskiego

Ja mowie ze glowice sie duzo nie roznia, a co do pojemnosci wogle sie nie roznia,