Czy alu z e36 przypasują do E34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
W ubiegłym tygodniu kupiłem alusy 16 od e36 oryginały BMW (ładne) ale nie wiem czy napewno bedą pasować do mijej E34 mierzyłem rozstaw śrub niby pasuje może cos wiecie na ten temat

Na 99% nie - chociaż mogą - jeśli ET jest odpowiednie. Rozstaw śrub jest co prawda taki sam, ale niestety zwykle wartość ET jest nieodpowiednia.
Do E34 ET 10 a do E36 chyba 44?. Kupiłem kiedyś do mojej 5-tki felgi stalowe na Allegro i okazało się, że są od E36 i nie da się ich zamontować (na marginesie jeśli ktoś potrzebuje stalówek w bdb stanie do E36 to oddam za 100 PLN - 4 szt).
Zresztą na temat ET "Marcin Radom" zrobił kiedyś porządny wykład. Spróbuj przeszukać forum.

To znaczy że zbyt głeboko wejdą czy wogóle nie wejdą?

Cytat:
a 99% nie

a ja twierdzę że na 99% tak. jak podasz mi dokładnie Et tych które kupiłes to ci powiem na 100% czy spasuja czy nie.
pozdrawiam

ET 20

jeśłi te kupione mają ET20 to zakładaj bez problemów. oryginalne aluski miały właśnie ET20 w E-34. zwróć tylko uwagę jeszcze na rozmiar opon, żeby ci sie mieściły w nadkola, a z przodu dodatkowo by nie obcierały o nic przy maksymalnych skrętach w każdą ze stron.
pozdrawiam

No to mnie uspokoiłeś oponki to 205/16/50 powinny wejść uff bałem się że nie wejdą a dałem 900 zł.

Cytat:
205/16/50 powinny wejść

proponuję 225 chociaż. a najlepiej załóż 255/55/16. to by dopiero fura wyglądała. gorzej z komfortem.
pozdrawiam

wiem że wygląd byłby odjazdowy ale cena opon też trochę przeraża poz tym kupiłem już te

Sorki za niezbyt dokładne dane - zasugerowałem się wymiarami felg z mojego autka. Właściwe wymiary do E34 to: 6,5J x 16, 5 x 120 x 72,5 ET 20. Fabrycznie montowane różnią się tylko średnicą - 15'. Marcin ma rację - powinny wejść. Rozmiar opon jak na nasze drogi wydaje się bardzo sensowny.