| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Porthos Fiat 126p Spec n ;-) Głosków | 2005-02-22 07:04:20 Czy można wykupić OC na jakiś określony okres ?
Chodzi mi o okres np. 4 miesięcy |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-02-22 13:17:40 A nie możesz wykupić normalnie i podzielić na dwie raty (po pół roku)??? Wtedy bedziesz mieć spokój na 6 miechów i jakby cuś pozbędziesz sie auta i drugiej raty . Wiem, że to pewnie drożej wychodzi niż gdyby sie dało na 4 miechy, ale nic mi innego nie przychodzi do łepetynki. |
mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2005-02-22 13:26:16 "(..) Art. 27. 1. Umowę ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych na czas krótszy niż 12 miesięcy, zwaną dalej „umową ubezpieczenia krótkoterminowego”, można zawrzeć, jeżeli pojazd mechaniczny jest:
1) zarejestrowany na stałe, w przypadkach określonych w ust. 2; 2) zarejestrowany czasowo; 3) zarejestrowany za granicą; 4) pojazdem wolnobieżnym określonym w art. 2 pkt 10 lit. b; 5) pojazdem historycznym. 2. Umowę ubezpieczenia krótkoterminowego na czas nie krótszy niż 30 dni, w odniesieniu do pojazdów mechanicznych zarejestrowanych na stałe, może zawrzeć podmiot prowadzący działalność gospodarczą polegającą na pośredniczeniu w kupnie i sprzedaży pojazdów mechanicznych w zakresie pojazdów przeznaczonych do kupna lub sprzedaży lub polegającą na kupnie i sprzedaży pojazdów mechanicznych. 3. Umowę ubezpieczenia krótkoterminowego, w odniesieniu do pojazdów mechanicznych zarejestrowanych czasowo, zawiera się na czas nie krótszy niż okres tej rejestracji, określony w decyzji starosty właściwego ze względu na miejsce zamieszkania właściciela pojazdu mechanicznego, nie krótszy jednak niż 30 dni. 4. Umowę ubezpieczenia krótkoterminowego, w odniesieniu do pojazdów wolnobieżnych określonych w art. 2 pkt 10 lit. b, można zawrzeć na czas nie krótszy niż 3 miesiące. 5. Umowę ubezpieczenia krótkoterminowego, w odniesieniu do pojazdów historycznych, można zawrzeć na czas nie krótszy niż 30 dni. (..)" |
gumbas5 F&F Sympatyk German Style Katowice | 2005-02-22 13:30:22 I wszystko w temacie |