Orginalne czy podróbki???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mimo że chcę sprzedać swoją bmw to dzisiaj wymianiałem cieknącą uszczelkę pod pokrywą zaworów i teraz najciekawsze okazało się że uszczelka firmy xxxx (podróbka) kosztuje 119zł a orginał kosztuje 85zł. Podrabiana uszczelka jest z samej gumy, orginalna ma zatopiony metalowy stelaż. Jaki z tego morał ?

Cytat:
2005-02-18 13:12:57, Pucy pisze:
Mimo że chcę sprzedać swoją bmw to dzisiaj wymianiałem cieknącą uszczelkę pod pokrywą zaworów i teraz najciekawsze okazało się że uszczelka firmy xxxx (podróbka) kosztuje 119zł a orginał kosztuje 85zł. Podrabiana uszczelka jest z samej gumy, orginalna ma zatopiony metalowy stelaż. Jaki z tego morał ?

Morał z tego taki chłopie, żebyś się nie pozbywał swojej Bmki.!!!

Nie rozstaję się z bmw zostaję przy tej marce a nawet przy modelu czyli e36, klamka zapadła e36 silnik 2,8 "będę latał"

Cytat:
uszczelka firmy xxxx (podróbka) kosztuje 119zł a orginał kosztuje 85zł. Podrabiana uszczelka jest z samej gumy, orginalna ma zatopiony metalowy stelaż. Jaki z tego morał ?

ja napisze cos z innej beczki ale bardzo podobna sytuacja.
siemens M65 kosztuje na słynącym z niskich cen allegro około 900pln, oczywiscie z simlockiem, z drugiej ręki. w salonie siemensa w wawie taki sam tyle że nowiutki i beż żadnych blokad kosztuje 859 brutto z fakturką, a przesyłka na ich koszt. czasem warto rozejrzeć się za czymś konkretnym.
pozdrawiam

daj spokoj, przeciez 900zl to on kosztowal moze jak byl nowoscia teraz nowki chodza na allegro po 600-700zl 859 to duzo

Cytat:
teraz nowki chodza na allegro po 600-700zl

tolo kup mi 10 sztuk po 600pln. dam ci kasę. warunek tylko żeby były nowe i bez simlocka. faktura tez by się przydała.

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-02-18 16:14:06 ]

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42420850

tu masz 3 nowe sztuki po 639 zbez sima z PL menu, 10 moze akurat nie znajde ale w tej cenie ale pozniezj 700 napewno bym znalazl i kupil jakbym potrzebowal. moze faktury tam nie dostaniesz ale nie jest ona warta 220 zl ktore bys zaoszczedzil kupujac na allegro

aha i nie mow mi ze to kot w worku i ryzyko bo koles ma komenatrzy bardzo duzo ja zreszta tez handluje na allegro, kupowalem i sprzedawalem przedmioty nawet po 1000-1200zl i nigdy sie nie nacialem.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-02-18 16:22:57 ]

Cytat:
2005-02-18 16:11:25, tolo84 pisze:
daj spokoj, przeciez 900zl to on kosztowal moze jak byl nowoscia teraz nowki chodza na allegro po 600-700zl 859 to duzo

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42587867 - z zagranicy...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42587867 - bez rachunku i gwarancji...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42538420 - używany ...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42748151 - używany ...

to tyle, dalej sądzisz że 600-700 to kwota za którą kupisz tego siemensa z dowodem zakupu i gwarancją i jesczze nieużywany? pzdr
reszta jest tylko droższa, mówimy o allegro, chyba że coś przeoczyłem

[ wiadomość edytowana przez: jeztom dnia 2005-02-18 16:23:31 ]

Cytat:
2005-02-18 16:21:19, Jeztom pisze:
dalej sądzisz że 600-700 to kwota za którą kupisz tego siemensa z dowodem zakupu i gwarancją i jesczze nieużywany?

tak dalej tak sadze i nawet jestem pewien ze spokojnie dostane taki telefon z wyzej wymienionymi rzeczami ponizej 700 zl !!

Cytat:
koles ma komenatrzy bardzo duzo ja zreszta tez handluje na allegro, kupowalem i sprzedawalem przedmioty nawet po 1000-1200zl i nigdy sie nie nacialem.

ja też się nie naciąłem, ale za to mój wspólnik (były) tak. no i teraz sprawa w sądzie, bo okazało się że gość miał kuuupe pozytywów a na koniec swej działalnosci zrobił niezły przekręt na parę ładnych tysięcy. nie twierdzę że wszyscy tacy są, ale jest to mozliwe. ja jednak wole wersję salonową, z gwarancją i fakturka na mnie. poza tym wszystkie kupowane w polskich sieciach na abonament po niskich cenach maja simlocka, a jeśłi maja zdjętego przy pomocy kabelka to gwarancje mozesz sobie włożyc w buciki. te zagraniczne, tzw eurogwarancje też zresztą.
pozdrawiam

Cytat:
tak dalej tak sadze i nawet jestem pewien ze spokojnie dostane taki telefon z wyzej wymienionymi rzeczami ponizej 700 zl !!

ale nie chodzącego w ideii, bo idea nie ma w ofercie wcale tego modelu. wiec pozostaje ci zagraniczny telefon, salonowy lub po podłączeniu kabelka.
ale zostawmy allegro. zerknijmy do germanosa. tam taki telefon kosztuje 1099 pln, czyli sporo drożej w porównaniu do salonu siemensa.
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-02-18 16:30:30 ]

Cytat:
2005-02-18 16:26:14, tolo84 pisze:

żyjesz na innym świecie chyba... , skończyły się czasy naprawdę opłacalnego allegro, chociaż wyjątki się zdarzają. Dostaniesz ale za pare miesięcy. Ufff co za uparciuch...

Cytat:
2005-02-18 16:26:41, MARCIN_RADOM pisze:
ja też się nie naciąłem, ale za to mój wspólnik (były) tak. no i teraz sprawa w sądzie, bo okazało się że gość miał kuuupe pozytywów a na koniec swej działalnosci zrobił niezły przekręt na parę ładnych tysięcy. nie twierdzę że wszyscy tacy są, ale jest to mozliwe. ja jednak wole wersję salonową, z gwarancją i fakturka na mnie. poza tym wszystkie kupowane w polskich sieciach na abonament po niskich cenach maja simlocka, a jeśłi maja zdjętego przy pomocy kabelka to gwarancje mozesz sobie włożyc w buciki. te zagraniczne, tzw eurogwarancje też zresztą. pozdrawiam

simlocka mozna zawsze przywrocic ale i tak oni nie sprawdzaja w ogole czy tel go ma czy nie jak przyjumja do naprawy. a co do polskiej gwarancji to w wiekszosci komisow gsm mozna kupic polska gwarancje do dowlnego telefonu, ja przynajmniej nie mam problemu z zalatwieniem takiej. ale co my tam o telefonach bedziemy tu gadac, twoja kasa i czy te 200 zl bedziesz mial w kieszeni czy wyrzucisz twoja sprawa. ja tylko powiem ze wole tansze z allegro.

oryginalne czy podróbki?
Lepiej jest trzy razy obejrzeć się za oryginałem a później kupić podróbkę. Takie jest moje zdanie.

Co do pozytywów na allegro, napewno są one ważne ale nie jeden przykład już był że kolesie stukają pierdółkami pozytywy a później robią wałki na tysiące. A ja jakbym miał wydać na allegro 800zł to wole spokojnie i z czystym sumieniem wydać za pewniaka z salonu 859zł i niekupywac czegos co "spadło" z ciężarówki z transportem tych czy innych telefonów. A póżniej jeszcze latać Bóg wie gdzie za gwarancją i jeszcze za nią płacić. A co do sprawdzania simlocków przez serwis to podejrzewam że tam pracowałes bo to chyba nie jest oczywiste...(tolo84)

[ wiadomość edytowana przez: jeztom dnia 2005-02-18 16:40:42 ]

Cytat:
wole tansze z allegro

a ja wolę nówkę w oryginale. a co do tego:
Cytat:
twoja kasa i czy te 200 zl bedziesz mial w kieszeni czy wyrzucisz twoja sprawa

to może masz rację, a moze nie. to sie okaże w praniu. dodam tylko na zakończenie że kupując go w erze czy plusie dostajesz rok gwarancji (mimo, że w gwarancji jest napisane inaczej). kupując w siemensie dostajesz dwa lata.
Cytat:
co do polskiej gwarancji to w wiekszosci komisow gsm mozna kupic polska gwarancje do dowlnego telefonu, ja przynajmniej nie mam problemu z zalatwieniem takiej

załatw mi do siemensa ME45. przypomniała mi sie dyskusja o książkach serwisowych i leciwych poprzednich właścicielach ściąganych z niemiec aut
pozdrawiam

Cytat:
2005-02-18 16:32:00, Jeztom pisze:
żyjesz na innym świecie chyba... , skończyły się czasy naprawdę opłacalnego allegro, chociaż wyjątki się zdarzają. Dostaniesz ale za pare miesięcy. Ufff co za uparciuch...

za pare miesiecy? chyba nie kupowales nic przez allegro, ja ktos ma 1000 komentarzy czy tam okolo to z takim czlowiekiem interes sie robi bez problemu a towar masz w caigu 48 godzin

Cytat:
2005-02-18 16:38:20, MARCIN_RADOM pisze:
a ja wolę nówkę w oryginale

a na allegro to niby podrabiane siemensy ?;] one sie niczym nie roznia od tych z salonu (tylko nizsza cena)a zreszta jak w opisie aukcji jest napsiane ze to nowka i nieuzywana to nie znaczy ze nie ma gwarancji...

Cytat:
ja ktos ma 1000 komentarzy czy tam okolo to z takim czlowiekiem interes sie robi bez problemu

akurta z oferującuch M65 tylko jeden ma ponad 800, reszta od 300 w dół.

Cytat:
a na allegro to niby podrabiane siemensy ?;]

oryginalne nie w sensie podrabiania, a w sensie nienaruszonego stanu. tak jak moja E-28 jest cała w oryginale.

Cytat:
2005-02-18 16:47:28, MARCIN_RADOM pisze:
oryginalne nie w sensie podrabiania, a w sensie nienaruszonego stanu. tak jak moja E-28 jest cała w oryginale.

ten koles co ma wlasnie ponad 800 komentarzy ma takie nowki nie naruszone po 639 ;] jesli nawet jest te 200-300 komentarzy to i tak duzo i jest to wiarygodna osoba moim zdaniem.

Cytat:
ten koles co ma wlasnie ponad 800 komentarzy ma takie nowki nie naruszone po 639 ;] jesli nawet jest te 200-300 komentarzy to i tak duzo i jest to wiarygodna osoba moim zdaniem.

cenę skleowa juz znamy. telefon taki wraz z aktywacją mozna kupić za 250pln brutto w średnim planie taryfowym. więc za ile bys taki telefon sprzedał? czy wogóle ktoś kto go bierze sprzedalby go. pewnie tak, w niskich planach taryfowych. ale z kolei w niskich to kosztuje już ponad te 600pln, więc ciekaw sam jestem skad koles ma takie foniki? może z niemiec czy anglii? ale wtedy wiesz jak jest z gwarancją. podobnie jak z canonami.
pozdrawiam
pomyłka. w plusie startuje sie od 365 pln

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-02-18 17:06:15 ]