MotoNews.pl
8 Kluczyk :( (34262/72) - PT

Kluczyk :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
i mam gowniany problem zostal mi tylko jedek kluczyk i to dosyc zuzyty taki juz calkiem gladki i okragly, przed wczoraj myslalem ze zepsol moi sie zamek w drzwiach bo nie mozna przekrecic kluczyka jeszcze nie bylo czasu naprawic ale wczoraj wieczorem wchodze do auta a kluczyk nie chce sie obrac w stacyjce ...
mysle ze jest juz na tyle wyrobiony ze nie lapie wszsytkich zabkow co moge zrobic? da cos doronienie kluczyka z tego hujowe oryginalu? bo bedzie problem

Podstawa: Trzeba odrazu sprawdzić czy działa.
jak będziesz dorabiał to powiedz kolesiowi, że masz zużyty i niechce ci się obracać w zamku. Jak fachowiec to zostawi trochę, pujdziesz sprawdzić i jak niebędzie działało to podpiłuje go, i znowu sprawdź. Jak niepasuje to znowu do niego.
W lublinie jest taki jeden
Pozdr

tak zrobilem tak powiedzialem no i jest prawie idealnie jedynie jeszcze jest maly klopot z zamykaniem drzwi

udać się jeszcze raz. niech jeszcze troszkę zbierze.
Albo zamek zanieczyszczony

na starym kluczyku zamek nie gada wcale a na nowym juz troche wiec napewno wina kluczyka... a jak probowalem pod zakladem gdzie gosc mi to robil to 5 razy zamknal i otworzyl idealnie ale chyba jeszcze go odwiedze

pytanko...ile cie skasowal za dorobienie bo u mnie kosztuje 60 pln

30zl ale wiem ze sa tez tacy za 25 ale nie chcialo mi sie szukac

Disel, tobie dobrze, 30 zł, mnie kosztowało 80, wyjęcie stacyjki, oczyszczenie i wymiana flaków tzn spręzynek i zapadek, bo kluczyk już nie łapał. Zamki w drzwiach poza czyszczeniem nie wymagają napraw, bo jest centralny zamek . Róznica polega natym, że nie było żadnych problemow po naprawie, żadnego jeżdżenia, dopiłowywania, pasowania ikombinacji. Tyle, że 80 dych to nie trzy. Mam nadzieję, że nie dołożysz tych 50 zł za jeżdżenie do poprawek

Hej to mnie chyba ktoś wydymał!!! Zaplacilem 80zl za samo dorobienie kluczyka bo koles powiedzial mi ze to jest kluczyk "grawerowany" i ze dorobienie takiego jest bardzo trudne.
A JA GLUPI ZAPLACILEM

Ja za dorobienie kluczyka dalem 30 zl )

chyba nie umiem pisac słowa imobiliser bo nic nie znalazłem w archiwum... a wiec moje pytanie jest takie czy ja mam imobiliser? mam ome B x20xev CD 96r. mam przy kluczyku jajko (pilota) zamyka dzwi i otwiera i rygluje. pytanie dotyczy czy jest cos w kluczyku ze po dorobieniu nie bedzie mi odpalał? i kolejne pytanie czy jak wsiade do innej omegi i zaprogrmuje jajko ty bedzie chodzilo czy jest tam cos ze sie programuje tylko do mojego żelaza... pozdrawiam

moga Ci sprawdzic tam gdzie dorabiaja klucze czy masz z imo czy bez wkladaja kluczyk do takiego czytnika - ewentualnie mozesz sobie sprawdzic sam odkrecajac oslone kolumny kierowniczej jak znajdziesz tam takie pudelko przy stacyjce z wtyczka na 4 kable to jest wlasnie imo .Obstawiam ze masz bo moja oma rok mlodsza juz ma to ustroictwo koszt dorobienia u mnie w miescie okolo 150 pln

[ wiadomość edytowana przez: art23 dnia 2005-07-10 19:05:19 ]

albo otwórz auto nie z pilota tylko przez zamek, i zapal silnik. Jak nie zaskoczy to masz imo. Ale w tej wersji co ty masz (CD) jest na 100%

Cytat:
2005-07-10 19:04:40, art23 pisze:
...ewentualnie mozesz sobie sprawdzic sam odkrecajac oslone kolumny kierowniczej jak znajdziesz tam takie pudelko przy stacyjce z wtyczka na 4 kable to jest wlasnie imo ...

Prościej jest rozłożyć kluczyk i zobaczyć

Ale także obstawiam, że jest.

no wlasnie tak chcialem zrobic z kluczykiem ale jak mi pekl pierwszy zaczep dalem sobie spokoj- widocznie nie jestem tak sprawny manualnie

otworzyłem - nic w kluczyku niema... cholera w AC podałem ze jest...

A wiesz czego szukać?

Szukajcie a znajdziecie, proście a będzie wam dane, pukajcie, a będzie wam otworzone (kluczykiem)

Jak jeszcze stwierdzisz, że ostatni będą pierwszymi: to już na pewno się nie zgodzę

A co powiesz na to, że łatwiej wielbłądowi przejść przez ucho igielne, niż bogaczowi wejść do królestwa niebieskiego? ,
a poza tym, nie wiadomo, jaki będzie mój nastepny samochod, więc z tą kolejnością może być różnie