grzechoo81 myszkow | witam, mam pytanie co uważacie o instalacji 1 generacji (bez elektroniki, regulowana na śrubke) w samochodzie na wielowtrysku?? konkretnie w escorcie 1.4 75KM. Ja właśnie taką zamontowałem, wiem że napiszecie że najlepiej by było 2 generacji, ale nie miałem narazie kaski. w niedalekiej przyszłości zamontuje elektronike i wszystko będzie ok. Mam kilka pytań: gdy silnik jest zimny to gaśnie na wolnych obrotach? gdy jest ciepły to obroty wolne falują tzn po zdjęciu nogi z gazu spadają do 600 poczym rosną do 900 a po dłuższej chwili pozostania na wolnych obrotach lekko skakają od 700 do 900. Czy to kwestia regulacji czy braku elektroniki?? mam nowy reduktor lovtec. i dopiero zrobiłem na instalacji 150km, ale już wiem że pali 14 litrów na 100km w trasie przy 120km/h. to troche za dużo. Co o tym myślicie??
i jeszcze jedno mam mixer zamontowany na koloktorze tuż za filtrem powietrza, czyli troche daleko od wprzepustnicy, ale ze wzgłedu na to że na wolnych obrotach przepustnicsa całkiem się zamyka gazownik stwierdził, że nie można zamontować bliżej.
poradżcie mi coś
pozdrawiam
[ wiadomość edytowana przez: grzechoo81 dnia 2005-02-26 13:03:00 ]
[ wiadomość edytowana przez: grzechoo81 dnia 2005-02-26 13:04:20 ] |