Automat w e32

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam e32 w automacie i coś mi się popsuło mam tylko wsteczny a do przodu nic co wy na to ??

skrzynia do remontu

1000-1500zl do tylu ;]

a czy nikomu się to nie przydarzyło ?? Może jakąś konkretną część ?? Co mogło się zepsuć ??

Znajomy miał taki problem, tylko R działało i wymieniali mu zarówno hydrokinetyk (sprzęgło/urzywany) oraz tarczki bo podobno były przepalone, co było dokładnym powodem to nie wiem, bo wątpie, że i jedno i 2gie. Kosztowała go ta zabawa 1700zł razem z robocizną i częściami.

Dzieki Aldik a jakieś bliższe dane może gdzie kupić te tarcze albo jak one wyglądaja i czy całą skrzynie trzeba rozbebeszyć ??

Wygląda na to że chcesz robić to sam - nie polecam

No musisz wyjąć całą skzynie i calą rozebrać, tego 2giego nie polecam, jezeli na tym się nie znasz to radze zawieść ją jakiemuś specjaliście, ale dobremu, bo nawet najlepsi czasami zakładają po 3 razy zanim zacznie chodzić. Niestetety w polsce mało kto się na tym zna. Aaa i pamiętaj, szukaj najtańszego, a nie tego co zacznie rozmowe od "Paaanie ale to trzeba ........ 2500zł" tylko tego co Ci powie"A oczywiście, nie ma problemu, wiem o co chodzi..."

jest taka strona Automat.pl
Pozatym nie brałbym pod uwagę ceny usługi tylko jej jakość.Skrzyni po 300 400 tyś należy się remont jak psu miska zupy.Zdaża się wcześniej jak dostawała w dupę.Ztego co piszesz to sterownik ale jak robić skrzynię to 1.sprzęgło hydrokinetyczne2.tarczki3.Opaska4.Sterownik hydrauliczny5.usczelki filtr olej.
Suma powinna nie przekroczyć 3.5tyś w renomowanym zakładzie.Spokój zapewniony na 300 ,400 tyś

Cytat:
2005-03-13 16:48:14, piotr535 pisze:
jest taka strona Automat.pl Pozatym nie brałbym pod uwagę ceny usługi tylko jej jakość.Skrzyni po 300 400 tyś należy się remont jak psu miska zupy.Zdaża się wcześniej jak dostawała w dupę.Ztego co piszesz to sterownik ale jak robić skrzynię to 1.sprzęgło hydrokinetyczne2.tarczki3.Opaska4.Sterownik hydrauliczny5.usczelki filtr olej. Suma powinna nie przekroczyć 3.5tyś w renomowanym zakładzie.Spokój zapewniony na 300 ,400 tyś

Za 3.5tyś to można drugą beemke kupić

Miałem taki problem i troszeczke taniej mnie to wyszło bo wystarczyło wymienic płyn i filtr.Działał tez tylko wsteczny.Byłem u takiego mechanika w krakowie od prawie 17 lat tylko automaty.I on powiedział aby zaczac najpierw od oleju(płynu).Sprawdził na bagnecie i powiedział ze olej jest juz ciemny nie klarowny i jest na nim osad z przytartych juz tarcz.Po zmianie jezdzi trzeci rok i jest ok.

Cytat:
2005-03-14 09:04:17, regan1 pisze:
Miałem taki problem i troszeczke taniej mnie to wyszło bo wystarczyło wymienic płyn i filtr.Działał tez tylko wsteczny.Byłem u takiego mechanika w krakowie od prawie 17 lat tylko automaty.I on powiedział aby zaczac najpierw od oleju(płynu).Sprawdził na bagnecie i powiedział ze olej jest juz ciemny nie klarowny i jest na nim osad z przytartych juz tarcz.Po zmianie jezdzi trzeci rok i jest ok.

Ku...wa czary
Chociaż stan oleju ma duży wpływ!