Problem z elektryką w czasie deszczu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Drugi raz mi się to juz zdazyło. Za pierwszym razem nie zareagowałem i rano akku był dead. Tym razem zdazyło się w czasie dłuższej trasy za granicę. Miałem niezłego cykora. Objaw jest taki.
Zaczęła się właczać kontrolka ABS-u, zażyła sie nierównomiernie kontrolka immobilasera oraz ... popiskiwał czujnik włączonych świateł który się piska kiedy otworzy się drzwi. Na szczescie po autostradzie wjechałem na boczną drogę po górach auto się mocniej zagrzało i problem ustapił. Marnie bym wyglądał w górach za granica z padnietym autem.
W którym miejscu szukac problemu ? Która złaczka może przemakać w trakcie jazdy ?

Pozdrawiam
CODI

sprawdź najpierw alternator, miałem identyczne objawy (nie w czasie deszczu ), jak oderwał mi się przewód ładowania w alternatorze. sprawdź, może styk się utlenił

Cytat:
2005-02-28 13:53:42, CODI pisze:
Witam. Drugi raz mi się to juz zdazyło. Za pierwszym razem nie zareagowałem i rano akku był dead. Tym razem zdazyło się w czasie dłuższej trasy za granicę. Miałem niezłego cykora. Objaw jest taki. Zaczęła się właczać kontrolka ABS-u, zażyła sie nierównomiernie kontrolka immobilasera oraz ... popiskiwał czujnik włączonych świateł który się piska kiedy otworzy się drzwi. Na szczescie po autostradzie wjechałem na boczną drogę po górach auto się mocniej zagrzało i problem ustapił. Marnie bym wyglądał w górach za granica z padnietym autem. W którym miejscu szukac problemu ? Która złaczka może przemakać w trakcie jazdy ? Pozdrawiam CODI

A ja ( tzn ) my znaleźlismy przy przedniej lewej czsęści komory silnika wlot przewodów do środka kabiny do którego po nich ciekła woda..z tym ze na wycieraczce u kierowcy kapało od czsu do czasu.....pianka do okien i finito