Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-19 22:58:16 Jeżu kolczasty 2,75 to strasznie dużo, 2,5 to dużo - przynajmniej mnie tak się wydaje. Ja tam pompuje 2,10 i tyle chyba starczy. |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-02-19 23:08:21 Na 2,5 sie nie da jeździć, kazde mocniejsze nacisnięcie na hamulec i koła zablokowane, i samochód wcale lepiej sie nie trzyma drogi, wręcz przeciwnie, opona musi pracować, a nie być betonowa. Na drzwiach masz naklejkę z podanymi wartosciami cisnienia odpowiednie do tego zamochodu, czyli na pusto 2.0 z przodu i 1.8 z tyłu, a jak chcesz go załadować do pełna to z przodu 2.2 a z tyłu 2.4.
Ja osobiscie daję i z przodu i z tyłu 2.0. ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-02-20 00:33:14
Ciśnienie w oponach jest zalecane dla kazdego samochodu inne, zalezy równiez od rozmiaru opon. W standardowych oponach espero ciśnienia zalecane przez producenta podałem w moim poprzednim poście. To, że Tobie samochód wydaje sie sztywniejszy w zakrętach wcale nie oznacza ze jestes w stanie nim pojechać szybciej niz gdybyś miał normalne ciśnienie w oponach. Opony z podwyższonym cisnieniem dotykają jezdni tylko srodkiem bieżnika, a nie całą swoją szerokością, więc jest to fizycznie nie mozliwe.
Źle to wpływa na opony, ulegają znacznie szybszemu zużyciu, to samo sie tyczy zawieszenia samochodu, gdyz to ono musi na siebie przyjąć amortyzację którą normalnie wykonują opony. Polecam przeczytanie chociazby tego Weź jeszcze pod uwagę ze opony sie w czasie jazdy rozgrzewają, a tym samym ciśnienie w nich sie podnosi, bez problemów o 0.3 atm. Więc w twoim przypadku w czasie jazdy moze sie z tego zrobić 2.8 atm. a to juz jest baaaardzo duzo. A poza tym tak srednio rozumiem twój tok myslenia: zwiększasz cisnienie zeby samochód był twardszy, a chciałbyś zmienić zawieszenie zeby komfort był większy???? Chyba powinno być na odwrót. Pozdrawiam ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-02-20 01:33:12 Panowie z tak wielkim ciśnieniem w oponach to za chwilke fruwać zaczniecie.
Adam całkowita racja. |
![]() FGM2 Espero Warszawa | 2005-02-20 09:07:47 Odnoscnie strony opony.com.pl
wszedlem na powyzszy link i stwierdzilem a sprawdze sobie jakie cisnienie zalecaja, chwala sie ze maja tabele do wszystkich pojazdow ![]() i widze ze nie ma Espero ![]() ![]() ![]() tutaj |
werkid Espero 1,8 CD + LPG Thorn | 2005-02-20 12:04:07 No to idę sobie spuścić ![]() Dzięki |
![]() Tom69 Passek B4 Combi Piaseczno | 2005-02-21 12:52:29 |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-02-21 13:43:29 |
Anonymous Niezarejestrowany | 2005-02-21 13:45:36 ja jezdze i mam w oponkach 2.0 |
MANIEK15DOHC Warszawa | 2005-02-22 15:44:32 Trzeba pamiętać o tym żeby mierzyć ciśnienie na zimnych oponach, jak są rozgrzane to pokaże wam wyższe ciśnienie niż jest w rzeczywistości. A poza tym nie zaszkodzi sprawdzić na 2 różnych urządzeniach aby mieć pewność że wyniki są prawdziwe. |
werkid Espero 1,8 CD + LPG Thorn | 2005-02-23 21:41:25 No teraz to lux bomba! Prawdziwa limuzyna! Tylko jedno pytanko jeszcze mam: zasięgając języka u majstra dowiedziałem się, że wymieniając spręzyny i teleskopy na twardsze trzebaby wymienić także wahacze, bo one najwięcej mogą dostać w tyłek? |