| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-02-22 22:55:15 Witam
Ja bym zabardzo nie kombinowal z lozyskami, wkoncu to czesc smochou ktora dostaje dosyc w kosc i kiedys mozesz zobaczyc jak cie kolo wyprzedza
No dobra koniec gadania, jest tak masz do wyboru łozyska orginalne i zamienniki, jak zciagniesz twoje lozyska beda na nich numerki to na ich podstawie kupisz nowe lozyska,lub ich tansze odpowiedniki, jak pojdziesz do dobrego sklepu motoryzacyjnego to napewno beda mieli katalogi z lozyskami. Moim zdaniem lepiej lozyska dac orginalne jak podruby to jakiejs dobrej firmy na tych czesciach nie warto oszczedzac bo ewentualna usterka przy wiekszej szybkosci moze sie zle skonczyc Pozdro 4@ll |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2005-02-23 08:19:57 Witaj.
Z racji tego ze bardzo dobrze przerobilem temat z lozyskami wymienilem 7 lozysk do 4 koł (to chyba o czyms swiadczy ), odrazu radze kup oryginal, zaminniki sypia sie po przejechaniu 200-300km wierzmi. Najgorsze jest to ze z przodu padaja natychmiast (kolo przestaje sie obracac i koniec i to tak skutecznie ze nawet sila silnika nic niepomoze kolo staje i kropka. Wystrzegaj sie lozysk firmy KG Berings (zalozylem 3 lozyska tej firmy i jedno polecialo z przodu 2 z tylu). Wkoncu metoda prob i bledow na przodzie mialem zalozone 1 lozysko firmy SKF i jedno Lozysko Kojo (czy jakos tak) i dopiero one wytrzymaly (nie wiem jak dlugo bo po przejechaniu 10kkm sprzedalem autko. A tyl zalatwilem prosto za 50 zł kupilem caly beben uzywany z lozyskiem z poniacza ktory mial przejechane 70kkm spoko na drugie tyle wystarczy |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-02-23 13:13:51 HMC to Hyundai Motor Company - oryginał i co bardzo mnie cieszy JC sprzedaje sporo oryginałów H. W numerze katalogowym JC masz na końcu literke H jeśli to jest oryginał zresztą zawsze ci to powinni potwierdzić.
Co do wkładania łozysk nieoryginalnych to ma to sens tylko i wyłącznie kiedy wkładasz np SKF bo to jest firma (nawiasem robi sporo na OEM) natomiast wszelkiej maści 'no name" niestety sypia się i tyle. |