Wymiana szczęk hamulcowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam pytanko,
przy wymianie szczęk hamulcowych i cylinderków w escorcie z 95 koniczne jest wymienienie samoregulatorów, jeżeli tak czy są one w zestawie naprawczym czy dodatkowo należy je dokupić.
Może jakieś konstruktywne rady.
Dzięki

... hmm .. ja wymieniałem szczęki i cylinderki ..... u mnie samoregulatory były w dobrym stanie ........ nie ma ich w zestawie ....... dobrze jest tez przy okazji zaopatrzyć sie w nowy zestaw sprężynek ...... stare mogę się przy demontażu połamać ......

.. jeżeli chodzi o takie drobiazgi to będą zapewne w komplecie naprawczym, natomiast interesują mnie samoregulatory.
Co to są samoregulatory???

... takie drobiazgi jak sprężynki nie wchodzą w skład zestawu naprawczego ....... trzeba osobno kupić ....... koszt około 40 - 50 zł za komplet sprężynek na obydwa koła ........

... jeżeli samoregulatory będą w dobrym stanie to nie trzeba ich wymieniać .... jest to tez osobna pozycja w zakupie .....

... hmm ...... samoregulator jest to kawałek blachy ...... który od góry łączy szczęki ....... samogerulator jest wykorzystywany tylko przy pracy hamulca ręcznego ....... znajduje sie pod cylinderkiem .....

DZIĘKI ZA INFORMACJĘ

POZDRAWIAM PB