MotoNews.pl
2 Lakierowanie Samary - za ile ?? (55365/13) - PT

Lakierowanie Samary - za ile ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM
chcialem sie dowiedziec ile mniej wiecej kosztuje polakierowanie calej samarytanki?? i czy mozecie polecic jakis zaklad w łódzkim??
a druga sprawa to mam samarke do kupienia tylko ze jest w niej gaz od 1997 i nie wiem czy silnik jeszcze dlugo wytrzyma?? no ale ponoc bylo nia malo jezdzone

Zakladu niestety nie polece, bo nie mieszkam w tych okolicach Ale z tego co wiem to jesli chcesz polakierowac cale auto to przy dobrym ukladzie musisz sie liczyc z kosztem rzedu ok. 1500 zl. Pozdrawiam !

w Lodzi 1500 to minimum. Moge polecic goscia dobrze m,alujacego, ale w Lodzi...
mysle, ze jak dobrze poszukasz, w Pabianicach znajdziesz taniej...
a tak BTW -wpadnij kiedys na spot.

Witam.mysle ze jesli uwazasz sam ze trzeba ja pomalowac to maluj a jesli nie to nie. Nie patrz na gaz moj kolega jezdzi ładą juz 8 lat a 12 lat ma poloneza na gaz tylko kiedys to był wypas a teraz norma .Nie wiem tylko czemuy taka duza cena za pomalowanie ????????????? W Białymstoku cena bedzie sie wachac ok 1000zł.Pozdrawiam
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
2004-07-09 18:26:41, MarekCz pisze:
... Nie wiem tylko czemuy taka duza cena za pomalowanie ????????????? W Białymstoku cena bedzie sie wachac ok 1000zł. ....

Wszystko zalezy jaka farba zostanie uzyta, jakiej firmy bedzie ta faba i ile policzy sobie malujacy za wykonanie uslugi.
Wlasnie przerabiam ten temat na swojej Samarce, ostateczna cene bede wiedzial przy odbiorze auta.

Witam...

Wierze, że dobrze trafiłem z kategorią
Mam pytanko...tak się juz od dawna zastanawiam, ile może kosztować przemalowanie takiego bolida ja Łada Samara czy 2107 czy tych gabarytów podobne autko...
Zwykle wydawało mi się, że w gre w chodzą, kosmiczne jak dla mnie, kwoty rzędu minimum 3000- 4000 PLN
Jak to wygląda od strony praktycznej??
Może są jakieś warianty malowania nieco tańsze...napiszcie prosze jak to wygląda
Z góry big thanks

Pozdrawiam:

ok 1500, po znajomosciach taniej

P.S. poszukaj w wyszukiwarce, bylo napewno kilka razu

mnie cale malowanie z wymiana blotnika i zrobieniem progow wynioslo 800 zlotych!!!!!po znajomosci oczywiscie

Cytat:
2005-01-31 15:35:42, szariczek pisze:
mnie cale malowanie z wymiana blotnika i zrobieniem progow wynioslo 800 zlotych!!!!!po znajomosci oczywiscie

Sam podkład ,baza i lakier i materiały tyle kosztują...A gdzie robocizna?
Natomiast na pewno za 800PLN można zrobić coś co pół roku będzie dobrze wyglądało

Cytat:
Zwykle wydawało mi się, że w gre w chodzą, kosmiczne jak dla mnie, kwoty rzędu minimum 3000- 4000 PLN

nieee., z dobrym, zaznaczam dobrym akrylem zmiescisz sie w 2000.
czasem nie lakieruj syntetykiem, jesli szykujsz dla siebie - tanio i dupiennie. Akryl, ze 3 warstwy.
ja zaluje, iz po lakierowniu oszczedzilem i nie kazalem na wszystko dac jeszcze bezbarwnej.

Ja wlasnie stoje dzis(doslownie) przed decyzja czym malowac i na jaki kolor. Lada jest juz pospawana i czesciowo zakonserwowana. Jutro mam sie zdecydowac na jaki kolor ja przemalowac.

Dotychczas byla kremowa. Koszt akrylu (2 litry) to 200zl, natomiast metaliku z bezbarwnym lakierem Standoxa to wydatek ok.300zl. Przy ogolnym koszcie remontu (ok.3000zl!!!) te 100zl to nie problem.

Pytanie jednak brzmi: Ktora farba lepiej zniesie uplyw czasu i ewentualne lekkie obcierki np, galeziami itp. Jak widac wiaze z Lada przyszlosc...

Witam
Metalik wymaga z pewnościa lepszego lakiernika, inaczej efekt bedzie oczen batiuszka ch...usteczkowy, co do ew obcierek, trudniej robić zaprawki, za metalikiem jednak przemawia oprócz niezłego efektu, takze dodatkowa warstwa bezbarwnego, który lepiej chroni lakier podstawowy
Totalna zmiana koloru wymaga duzo lepszego przygotowania niz połozenie lakieru o tym samym kolrorze co dotyczczas, jednak mozliwosc wybrania sobie wymarzonego koloru dla swego autka to kuszaca perspektywa, obejrzyj sobie fotki np klubowych autek, może jakiś kolorek Ciebie natchnie

Ewentualnie wybierz sobie kolor z nowej palety kolorów oryginalnych VAZ. Z znajdziesz je tutaj na stronie naszego ulubionego producenta najleszych samochodów na świecie.

A ja sobie sam pomaluje. Tak jak to zrobiłem z bobem. Bogatszy o nowe doswiadczenie i jakieś 1000zł.

W tym malcu siedzą fotele z 2107 ??!?
Jaki masz kompresor? Ile kosztowała farba? Malowałeś na świerzym powietrzu czy w garazu?

Cytat:
2005-02-01 00:23:02, janisz pisze:
W tym malcu siedzą fotele z 2107

eee, chyba by nie weszly. Do malana mozna podobne kupic, a'la grokliny. Mialem takie cos, przerobione ze zwyklych. Niestety, jakosc materialow byla nikczemna....

Cytat:
2005-01-31 16:11:27, Grzegorz2107 pisze:
Sam podkład ,baza i lakier i materiały tyle kosztują...A gdzie robocizna? Natomiast na pewno za 800PLN można zrobić coś co pół roku będzie dobrze wyglądało

Nie przesadzajmy.U mnie progi prawie rok wytrzymały

Cytat:
W tym malcu siedzą fotele z 2107 ??!? Jaki masz kompresor? Ile kosztowała farba? Malowałeś na świerzym powietrzu czy w garazu?

To nie są fotele z 2107, ale podobne. Z 2107 czyby by nie weszły. jedyne co było z 2107 w tym "samochodzie" to pompa hamulcowa.

Nie wiem jaka to sprężarka, ale spokojnie daje rade. Malowane było na świeżym powietrzu, ale już chyba tak nie będzie, bo trzeba było czekać na bezwietrzną i suchą oczywiście pogodę. Innaczej byle wiaterek z pyłkami i wszystko szlak trafia.
Teraz będzie innaczej, przedewszystkim w zamkniętym pomieszczeniu, nie będę się bawił w ekstra matowienie lakieru, szpachelka gdzie potrzeba, tylko na całość szpachla natryskowa, na to lakier kolor i bezbarwny. Na zderzaki podkład akrylowy szpachla nartysk i lakier.

Cytat:
Ile kosztowała farba?

3 puszki po 50zł

Spoko...
Czyli ile Ci to wyszło?