Ile będzie palić 530i V8 w mieście i poza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile będzie palić 530i V8 w mieście i poza.
Na zimę chciałbym dociążyć tylnią oś , ile kg mogę wrzucić do bagażnika? Dzięki!

Hmm a po co wżucać, 530V8 powinno mieć już antypoślizg - a masz już to auto czy chcesz kupić?
A spalanie 9-25l w zależności od stylu jazdy, trasa 9-13 miasto w góre.

eee ja myśle że więcej jak 5 litrów to nie będzie palić oczywiście w mieście

Już kupiłem ale antypoślizgu chyba nie ma.Na śniegu w zakrętach przy dodaniu gazu strasznie zamiata tyłem.Przesiadłem się z Corsy 1.2 i czeka mnie zmiana techniki jazdy. Jak na razie trudno Ją opanować .Kolega który nią jechał mówi że ma speerę (chyba tak to się pisze).Jak wjadę przy najbliższej okazji na podnośnik to sprawdzę.

Jeżeli nie ma przycisku do wł./wył antypoślizgu to nie ma, szpere może mieć to ułatwia wyjazd, ale uważaj bo autko lubi się przesunąć co jest wnerwiające np w wąskim miejsu.
Co do ładowania czegoś w bagażniku to nie widze zbytnio sensu, ale warto zaopatrzyć się w baardzo dobre opony zimowe!

No właśnie jak to jest z tymi szperami w jakie wersje silnikowe pchali je w serii?? Czy w E-34 525 24V jest szpera fabrycznie??

Hmm cholera wie, mozesz to sprawdzić pewnie po numerze VIN, lub podnieść jedną część auta tak aby koło z drugiej strony leżało na ziemi, no i jeżeli nie będzie sie dało zakręcić kołem tzn że masz! W zimie ma to chyba więcej plusów niz minusów, bo łatwiej wyjechać. Ja na letnich oponach z różnych dziwnych miejsc wyjeżdżałem

po numerze vin nie sprawdzisz czy jest szpera zeby sprawdzic
trzeba cały tył podniesc i jak zakręcisz jednym kołem to przy szperze powinno sie krecic w ta sama strone a jezeli jej brak to powinno krecic sie w przeciwna strone

ja jak kupiłem swoją 518 miałem z tyłu letnie opony a z przodu jakies daszczowe ale bieżnik mają jak zimówki więc se myśle wrzuce je na tył ,teraz nie mam żadnych probłemów ,wczesniej byle górka mały snieg i sie kopałem

Mój ojciec wczoraj wrzucił do bagażnika 520 E-34 cztery woreczki z grysem łącznie 80kg.Na pewno nie ma szpery ale z tych woreczków jest bardzo zadowolony.Mówi że wyjechać np.z zaśnieżonego parkingu jest dużo łatwiej a i na breji auto zachowuje się lepiej.
Jak tylko choróbsko mnie puści to sam sprawdzę w swoim samochodzie jak to działa. A co do opon zimowych to są 6mm bieżnika ale firma jakaś nieznana ,pewnie tandeta.
Cytat:
2005-02-22 19:28:11, Aldik pisze:
Jeżeli nie ma przycisku do wł./wył antypoślizgu to nie ma, szpere może mieć to ułatwia wyjazd, ale uważaj bo autko lubi się przesunąć co jest wnerwiające np w wąskim miejsu. Co do ładowania czegoś w bagażniku to nie widze zbytnio sensu, ale warto zaopatrzyć się w baardzo dobre opony zimowe!

TO JA MAM lepszy pomysł wystarczy e34 zatankować do pełna i po co wozić grys

Dobre .Tylko że grysu nie ubywa chyba że jest dziurawy bagażnik! Zresztą wiemy jak jest im więcej w baku tym więcej jeździsz nawet bez potrzeby!

no tak ale grys to zamrożone pieniądze a benzyna ubywa i coś z tegomamy ahaha

Hmm ze spalania na grys
Ja mam worek cementu buhahahh
I w moim odczuciu różnicy żadnej...dalej z garazu wyjechac nie moge

Zaraz ktos jeszcze powie, ze wtedy auto cieższe i więcej spali

techno ja ci dokładnie powiem ile ci bedzie palic i w miescie i w trasie. to jest spory silnik i z całą pewnościa w cyklu miejskim jak i po trasie spali ci tyle ile jej wlejesz do baku. zapewniam cię.
pozdrawiam

zalezy czy masz automat czy manual, na automacie wiecej spali

na manualu mozesz wrzucac piatke przy 1500 obrotach jadac sobie 55km/h wtedy pali 8 litrow

na automacie tak nie zrobisz chyba, bedziesz mial 3 lub 4 zdaje sie przy tych obrotach

ja mam manual, bez gazu i w miescie pali minimum 14 litrow i to jak jezdzi sie w niedziele rano, lub po 22 (czyli nie ma korkow)

standadardowo jak jezdzisz po duzym miescie w szczycie to 18 litrow

srednio mi pali 16.5 w miescie jak sa znosne korki (male korki)

przy extremalnym zakorkowanym duzym miescie 20 litrow to nie problem czesto mi sie to zdarza gdy o 15 chce przejechac cale miasto

life is brutal, bmw to bmw

poza miastem zalezy tylko jak szybko chcesz jechac, do 80km/h spali ci spokojnie ponizej 10

jak sie uprzesz i jedziesz non stop 55-60 na piatce to 8 litrow, serio

na autostradzie, jak jedziesz 100 i czasem dojchodzisz do 200 to 10.5 max 11

oczywiscie mowie o manualu

bmw to auto na trasy a nie do miasta

[ wiadomość edytowana przez: Marcin978 dnia 2005-02-26 18:37:39 ]

wszystkie e 34 mają szperę różni się ona % w zal. od mocy

To może wiesz na ile % jest spięta w E-34 2,5 24V

Cytat:
To może wiesz na ile % jest spięta w E-34 2,5 24V

25%