Szukam schematu recznego hydraulika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zaczne w ten sposób potrzebuej hamulec reczny do malca kolegi.
Niestety nitro juz nie robi takich hampli jak u zoltara i zostaje samemu zrobic.
Barek126 zrobi hamulec a'la TRs ale nie ma żadnych rysunków ..
Przewalilem cale forum - znalazlem fotki Madcara/ Fortiego , Strongiego i Te od deniora....
Jest kilka opisow i nie dzialajacych linków... tak pozatym.
Opis deniora znam na pamiec ale wszystkei te opisy dotycza hamulca na podlodze, a ja szukam takiego przy kierownicy.
Ułatwiłoby to zadanie nie pytam sie o pompke czy przewody chodzi o sam mechanizm jak zrobic i zamontowac w bagazniku ....

Klik

Oni sprzedają takie rzeczy

Nitro chciał 200 za podobny.
A koszt zrobienia samemu max 150 zł z przewodami + robota ....

Cytat:
2005-02-24 21:03:12, CZUCZU pisze:
Nitro chciał 200 za podobny. A koszt zrobienia samemu max 150 zł z przewodami + robota ....

to wolałbym kupić bo jak znam te wszystkie wydumki nie działają jak należy, wyglądają jak z d... wzięte itp. a tak kupujesz, zakładasz i bangla

To fajnie tez bym wolal meic kase na tak reczny.
Ale niestety budzet mocno okrojony i lipa.

to niech kolega poczeka bo inaczej druciarstwo wychodzi....

To ja chcialem tu podziekowac Nitro za pomoc. Na maila udziela caly czas rad ..
Cos z tego bedzie moze jakis artykuł sie z tego skleci bo wiele osób pyta jak a nikt tego porzadnie nigdy nie opisał...

Ps. OWZ samemu nie znaczy druciarsko.

Cytat:
2005-02-24 23:25:11, CZUCZU pisze:
Ps. OWZ samemu nie znaczy druciarsko.

dobra źle się wyraziłem. chodzi mi o to, że z reguły jest z tym dużo więcej zabawy niż się przypuszczam, dużo większe koszty i dużo więcej zabawy żeby to dobrze działało a tak kupujesz kit, montujesz i jazda

Czuczu zrob z puszki po coca coli ....tak jak niektorzy wydech .....a hamulce idealnie podchodza od suwnicy ......albo lokomotywy parowej.