MotoNews.pl

Katalizator w fiacie 126el

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co sadzicie o katalizatorze w 126el?? czy go zdjac czy moze nie???
bo nigdzie niema na ten temat czekam na jakies wypowiedzi

ile masz nim przejechane że jeszcze go masz przecie w kazdym EL katalizator jest do czasu wymiany tłumika bo nie wierze że ktoś do kaszla kupi tłumik za kilkaset złotych...

to nie jest taki katalizator jak przy innych samochodach tzn przy tłumikach tylko on patrzac po przewodach doprowadza wszystko do gaznika .i to niby nazywaja katalizator z tego co słyszałem po leweej stronie jak sie klape otworzy to jest taka czarna pucha .i co z tym fantem zrobic??

to jest pochlaniacz par paliwa, ktory nie ma nic wspolnego z katalizatorem

heh no to ktos mnie wprowadził w bład ale duzo osób na to mowi katalizator ,noi co z tym pochłaniaczem do paliwa czy on wadzi w czymś zostawic go czy wywalic??

jak dla mnie mozesz go wywalic

a zyskam cos jak go wywale czy strace no moze zyskam o 1 kg mniej hehe mozesz cos wiecej napisac o tym pochłaniaczu?

z pochlaniaczem ma byc bardziej "ekologiczny", pochlaniarze, katalizatory i inne smieci. wywal to badziewie zawsze kilogram do przodu

no dobra jeden problem mam z głowy dzieki a co ile tak tys km wypada zrobic remont silnika ??? ja juz mam troche natrzepane zaraz bedzie 100 chodzic chodzi bez zazutu .ale zawsze lepiej spytac

jezdzij az kleknie

ten katalizator jest tam gdzie sie rury schodza przy wydechu, powinna tam byc taka srubka do podlaczania analizatora spalin ale raczej rzadko kto go ma

z tego co wiem to taki katalizator musi byc wymieniony razem z tłumikiem (no chyba że cos grubo zakombinujemy...) w malczaku mojej matki katalizator zniknał przy 1-szej wymianie tłumika bo tłumik z katalizatorem kosztował kilkasret złotych...

U mnie kataliztor trzyma sie w bardzo dobrym stanie* (7 lat). Nikt o zdrowych zmysłach go nie wyemieni szcegolnie ze w ASO koszt to 1470 pln.

*- może dlatego że od 2 lat leży w garażu ?

Cytat:
2005-02-27 10:13:07, dooh pisze:
U mnie kataliztor trzyma sie w bardzo dobrym stanie* (7 lat). Nikt o zdrowych zmysłach go nie wyemieni szcegolnie ze w ASO koszt to 1470 pln. *- może dlatego że od 2 lat leży w garażu ?

hmn..ja tez mam, zrobiłem na nim moze z 8kkm..
jakby ktos chciał to moge za połowe ceny sprzedac, czyli powiedzmy 700zł..
jacys chetni?

Cytat:
2005-02-27 13:55:09, WOYTAZ pisze:
hmn..ja tez mam, zrobiłem na nim moze z 8kkm.. jakby ktos chciał to moge za połowe ceny sprzedac, czyli powiedzmy 700zł.. jacys chetni?

To ja za 650 z mocowaniami , odmaluję go na cycuś. Jest bardzo cichy.