Wyskakuje 3 w krotkiej skrzyni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakies porady......byskakuje 3.....jak przytrzymama to jest ok

u mnie (też na krótkiej) działo się tak jak poszedł synchronizator (pękł) - ale to nie jedyna możliwość..

wszystko jest ok....zeby , synchronizatory ,wodziki........
2 pytanie......co blokuje biegi aby niewyskakiwaly??

Cytat:
2005-02-27 06:52:42, Domingez pisze:
wszystko jest ok....zeby , synchronizatory ,wodziki........ 2 pytanie......co blokuje biegi aby niewyskakiwaly??

Z tego co wiem to synchronizator trzyma bieg - ja miałem problem z wyskakującą II-ką - koło koronowe synchornizatora (nie pamietam jak dokładnie się nazywa) miało wyjechane zęby i to było przyczyną.
Po prostu wziołem kompletny synchronizator ze sprawnej skrzyni i wszystko działa jak ta lala

III lubi również wyskakiwać jak jest zużyty lizak

Podlacze sie do tematu bo rowniez mam podony problem: wyskakuje mi jedynka. Nie dzieje sie to przez brak zeba na choince lub kole pierwszego biegu, ani przez zle ustawienie lizaka. Przyczyna nie jest rowniez ta kulka ktora wchodzi w wyciecie na wodziku, bo wtedy 2 tez by wyskakiwala. Bieg nie stuka podczas jazdy. Jesli przytrzymam reka to wszystko jest w porzadku, nawet nie probuje wyskoczyc, ale kiedy nie trzymam lewarka to zawsze wyskoczy po chwili, albo na dziurze albo przy wzroscie obrotow.

wyskakiwanie jedynki nie musi spowodowane tylko utratą któregoś zęba na choince, wystarczy ze wszystkie zeby beda juz wysmigane....

Cytat:
2005-02-27 09:34:51, armata pisze:
wyskakiwanie jedynki nie musi spowodowane tylko utratą któregoś zęba na choince, wystarczy ze wszystkie zeby beda juz wysmigane....

Wlasnie problem w tym ze nie sa, skrzynia skladana w grudniu na sprawdzonych czesciach i praktycznie od zlozenia jej sie to zdarza.

Mogly sie wyrobic plytki i/lub pierscien rozporowy pod przesowka lub tez cala przesowka. koszta znikome roboty sporo