| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-02-27 20:22:23 No więc z uwagi na słuszną wagę maski Wiejskiego Golfa zaqpiłem na Allegro tzw. hoodliftery (te gazowe podnośniki do maski). Montuje to się bardzo prosto (wykręca się 2 x 2 oryginalne śruby i wkręca zamienniki z kulką na końcu, nasadza obejmy i zatrzaskuje spinki), choć miałem duże obawy, czy dam radę, odwlekalem montaż, itd. . Efekt jest rewelacyjny. Po uchyleniu maski podnosi się ona praktycznie sama, podobnie jak pokrywa bagażnika i trzyma w górnym położeniu (qrna, jak w Volvo, czy inym Mercedesie). Jest to bardzo wygodne.
Wiem, ze Kacper zamontował sobie takie coś w Niwce, więc myślę, że w innych modelach Łady to można - z większymi lub większymi bólami - również zamontować. Jeśli aqrat dostanie się podnośniki dedykowane dla konkretnego modelu (jak miś się udało ), to montaż zajmuje 5min. (rysunki zwykle są kiepskie, ale warto pokombinować chwilę). Polecam takie cuda, bo jest to bardzo wygodne (już nie trzeba dźwigać machy, zapominami o wajsze, etc.)!!![ wiadomość edytowana przez: Mariusznia dnia 2005-02-27 20:23:17 ] |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-02-27 21:31:07 Mario, a mozesz dac namiary na te aucje? Bo zakladam, ze kolec ma tez inne typy....
u mnie tego brakuje, bo macha ciezka... a pozniejsze modele to nawet te najnizsze mialy (np. 306, czyli ledwo kompakt....) |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2005-02-27 21:43:24 Ja i tak za często maskę otwieram...Dlatego zawsze mam coś do naprawiania A z takimi podnośnikami to już bym stawał co 20 km , żeby sobie pootwierać |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-02-27 23:32:04
Hoodliftery do Golfa qpiłem od: Sprzedający: Dasia3 Daria Kaczmarczyk Rzeczna 34 Łęgowo warmińsko-mazurskie Polska progressdaria@op.pl 506-117-328 Pozdroofki |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2005-02-28 07:49:55 ja mam z demonazu. zakladam do lady |