MotoNews.pl

[OT] Płyta bootujaca z Win 2003 Server.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam taki problem potrzebuje obraz plyty z Windows 2003 Server. Konkretnie chodiz mi o pusty obraz z samym sektorem bootujacym. Samego windowsa 2003 mam legalnego jako student PWr, ale niestety w wersji rozpakowanej a nie jako obraz plyty.
Jakby ktos gdzies mial i mial chwile czasu i checi zeby zrobic z plytki obraz i wywalic z niego dane a zostawic sektro bootujacy to bylbym bardzo wdzieczny....
dodam ze robilem to na plycie bootujace od XP. Bootowal sie z niej po czym wyswietlal komunikat ze nie moze znalezc umowy licencyjnej uzytkownika (EULA) i na tym koniec...

No ja gdzieś (chyba)mam tą windę, ale nie bawiłem się jeszcze w „niecałkowite” wypalanie.

... Zgrywasz tą plytke najpierw do obrazu *.iso. Potem bierzesz sobie programik np. WinISO. Otwierasz nim ten obraz i wywalasz wszystki pliki i katalogi jakie tam sa. Na dole w leweym oknie powienien byc napis PLyta samobootujaca czy cos w tym stylu....jezeli to bedzie a usuniesz pliki to klikasz zapisz i juz....cos takiego mam maly rozmiera... i bardzo chetnie bym na mailu cos takiego znalazł ...

jakbyś

Właśnie miałem to zrobić, ale serwer mi się sypnął i nie mogę się dostać do tej windy, wieczorem jeszcze spróbuję.

...ok. fajnie. jakby udalo Ci sie coś zrobic to podrzuć na maila. Z gory dzieki!

proponuje zajzec na stronke ktorej linka zapodalem... znajdziesz tam sektory bootujace wszystkich windowsow.. generalnie bootsector od wingrozy powinien pasowac..

ale to zaden problem - wypal sobie wszystko na CD-RW ))

BooTDisK

Jak juz sciagniesz to na http://www.cdrinfo.pl znajdziesz info jak to wypalic ))

Pozdrowka

[ wiadomość edytowana przez: humel dnia 2005-03-03 20:35:31 ]

Niestety ciągle nie mogę się dostać na mój serwer osiedlowy i nie mogę się skontaktować z moim dostawcą.