Rozrusznik sprawdzanie, pomóżcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie. W koncu po wielu mękach wyciągnąłem rozrusznik. Jak go sprawdzić za pomocą akumulatora i kabli na krótko czy kręci. Gdzie i jak dać minus, i gdzie przypiąć plus, żeby sprawdzić, czy kręci?

Minusik do obudowy a plusik do wystającej srubki przy automacie. Pamietaj ze plusy mają być dwa jeden tam gdzie powiedzialem a nastepny powinien byc przy takiej małej wsówce
Powodzenia

Cytat:
2005-02-27 20:12:56, Irekcity pisze:
Minusik do obudowy a plusik do wystającej srubki przy automacie. Pamietaj ze plusy mają być dwa jeden tam gdzie powiedzialem a nastepny powinien byc przy takiej małej wsówce Powodzenia

nie w kazdym rozruszniku jest wsuwka. U mnie byla srubka w nowym jest wsuwka

po sprawdzeniu rozrusznika sprawdz tez kable do niego - ja mialem calkowicie zezarty jeden przewod i mi auto nie palilo.

Tak jak napisal Irek. Ja tylko dodam, ze mozna testowac w dwoch stanach - zalaczaja automat i go nie zalaczajac. Czyli mozesz dotknac jedynie + od wirnika, lub oba plusy od wirnika i automatu.

Mozesz rowniez dotknac + od samego automatu, wtedy bedziesz wiedzial, czy sam automat wybija

witam

mi z kolei dziwnie "brzeczy" przez sekunde jak odpale silnik. co to moze byc?

a u mnie coraz częsciej jest wzzzzuuuu wzuuuuuu. Jak mu się zatnie to i pięć razy potrafi nieodpuścić. Muszę wreszcie się za to wziąść - ile to może kotować i co kupić??

Cytat:
2005-02-28 08:22:28, Kielek pisze:
a u mnie coraz częsciej jest wzzzzuuuu wzuuuuuu. Jak mu się zatnie to i pięć razy potrafi nieodpuścić. Muszę wreszcie się za to wziąść - ile to może kotować i co kupić??

Stawiam na automat . . . u mnie sie zawiesil tyle ze zyd maly nie odpuscil juz, az do rozladowania akumulatora Stuknelo mnie to wymiane rozrusznika / w łódzkich realiac 200zl/

Ja mam taki sam problem jak Degen, po odpaleniu brzeczy a potem juz jest ok , rozkreciłbym ale pogoda mówi sama za siebie

Taxi - trzeba bylo powiedziec, taniej bym Ci to zrobil