| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-02-21 10:15:09 Witam,
Panowie i Panie mam takie pytanie
Czy ktoś z Was kupił opony bierznikowane tzn takie po regeneracji. Ostatnio dowiedziałem sie ze onie niesą jakoś nadlewane czy frezowane tylko normalnie nakładany jest nowy bierznik na opone. I tutaj mam pytanie, czy ktoś z Was kupił takie opony? Co sądzicie o kupnie tych opon na lato albo na zime.
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-02-21 10:36:01
Życie i zdrowie jest bezcenne! Niezależnie od zastosowanej technologi JESTEM PRZECIW!... Chociaż widziałem raz człowieka, który do pięknego Audi A8 założył bieżnikowane gumy ..było to 3 lata temu...do dzisiaj nie mogę tego ludzia zrozumieć
|
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-02-21 10:44:51 Czasami przy drogach widuje sie takie okragle plastry gumy - to wlasnie zerwane biezniki z opon regenerowanych, przewaznie TIR'ow bo to do nich najczesciej sie uzywa tego szajsu.
Jezeli cenisz sobie zycie, lubisz jezdzic autem powyzej 80 km/h - naprawde nie warto. Oczywiscie zaraz ktos moze napisac, ze sobie bardzo chwali, ze kolega przejechal 10 miliardow kilometrow na nalewkach i zachowuja sie super w kazdej sytuacji itp. itd., ja nie zamierzam sie wyklocac i nikt mnie do regenerowanego gowna nie przekona
Pozdrawiam! Soop. |
Horak Espero 1.5 16V LPG Jastrzębie Zdrój | 2005-02-21 10:49:42 Nie żartuj. Wyłącznie nowe opony. Byłeś ostatnio w Alpach, pojechałbyś tam znów na bieżnikowanych? |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-02-21 11:52:55 Panowie ja zaczynajac ten post maiałe swoje zdanie:
Tylko nowe opony, ale widzac co sie dzieje na forum, nuda postanowilem was rozruszac, a swoja droga kazda opinia jest cenna |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-02-21 15:04:35 Dobra, dobra |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-02-21 21:28:51 QLogic: przestań!!!
Chodzi o to ze moj kolega kupił takie zimówki tydzień temu odradzałem mu ale on kupił 205x55 R17 Do Laguny kombi 1.8 |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2005-02-22 08:15:34 Stary KUPUJ.! takiej okazni niemozna zmarnować.!
cena niska jakośc wysoka do tego renomowane włukna w środku bo Karkas pewnie po michelinie.. nic tylko zakladać takie plastykowe kółka a ile to się natym przjedzie.! normalnie 100 tyś robią i jeszcze nawet cyckków niezetrzesz.. takiej jakości nigdzie indziej niedostaniesz..!! jakbym tylko upadł na głowe albo wypił 2 litry "wody ognistej" to odrazu kupuje tak na trzeźwo to jakoś niepotrafie się przełamać... |
dextran Wrocław | 2005-02-22 18:45:09 Co do samych opon zobacz z ktorego sa roku bo co ze beda mialy kawal nowego bieżnika jesli sa stare i zaczna Ci boki pruchniec... bierz max 4 letnie.... |
FGM2 Espero Warszawa | 2005-02-23 15:04:08 Co sie uczepiliście ze ja je chce kupić
Ja tylko pytam jakie jest wasze zdanie i czy wasze zdanie pokrywa sie z moim, ale widze ze tak jak i ja jestescie przeciwni takim wynalazka - wiec wszystko jest ok... Swoja droga to chyba polski wymysł te bierznikowanie co? |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-02-23 20:26:37
Teraz sie beda za Toba ciagnely te opony. Przyjedziesz na zlot i bedziesz odpowiadal na pytania, czy dobrze sie sprawuja bieznikowane itd... |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-02-23 20:39:14 FGM nie dziw sie.. twoje pytanie bylo na granicy absurdu |
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2005-02-25 14:39:22 Aż wstyd mówić, ale ja mam na tyle takowe gumy. Ogólnie jestem przeciw, ale sytuacja chwili zmusiła mnie do przełożenia ze starego auta, orginalne verdesteiny zgłupiały i na szybko założyłem co było. Jedyny feler w tym że trafiły mi się niezłe te bieżniki bo w zimie lepiej się na nich jeździło niż na orginalnych, tył nie uciekł nigdy, co u kumpla na niby zimówkach jest nagminne(styl jazdy podobny), i zużywają się bardzo powoli. Są za to głośne jak diabli, i czeka ich wymiana na jakieś orginalne, nie ma raczej szans żeby się trafiły takie drugie. Z moich wcześniejszych doświadczeń z bieżnikami (auta były starsze i słabsze) wynika że mało wytrzymują i często siadają, dostają bicia, bieżnik tylko w maluchu odłaził . Komfort jazdy mizerny.
![]() |
Jac Leganza Warszawa | 2005-02-26 21:11:33 A ja się wyłamę o powiem, że przed zimą w praktikerze w Markach kupiłem dwie opony renova bieznikowane, rok produkcji 2002 cena po ok. 120 zł sztuka 5 lat gwarancji i co ? i jeżdżę i nie zauważyłem żadnej różnicy w porównaniu z nowymi zimówkami, a na takowych jeździłem wcześniej... |
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2005-02-28 07:29:33
No nieźle 5 lat gwarancji, aż dziw bierze, muszą być jakieś niezłe(tylko ciekawe co będą brać pod uwage przy rekklamacji), i można się miło czasem zaskoczyć na bieżnikach, ale to się chyba rzadko zdarza, mi tylko raz jak narazie(jw), inne nowe wytrzymały tylko sezon. I raczej nie będe więcej eksperymentował bo na dłuższą mete się nie wychodzi, a jeszcze takie szybkie auto szkoda ryzykować i tracić na komforcie jazdy.
|
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-02-28 07:43:48
Jac nie bluznij. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-03-02 20:16:01 Moje espero dotarlo do nas na tylnich ... podwojnie bieznikowanych! poprzedni wlasciciel byl albo debilem albo wsiurem albo i jedno i drugie, my niestety niespecjalnei sie gumom przygladalismy wiec bieznikowania nie wyczailismy - jezdzilismy z 4kkm i nikt sie nawet nie polapal, uswiadomke zafundowal nam dopiero mechanior przy zmianie na zimowe...
... porownanie bede mial dopiero na lato kiedy to zarzucimy z ojcem nowe normalne gumy ![]() |
mille Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2005-03-02 20:24:52 a Polody śmiga na MARK-GUM'ach, katuje je jak sie da i zostaje mistrzem
oczywiście odradzam bieżnikowane, wole kupić bardzo ładne używki. |