"dziura w obrotach"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!
Od jakiegoś czasu moja 2107 zaczyna coś szwankować. Sprawa dotyczy silnika(tak mi się wydaje). Mam motor 1.5. Gdy jadę lub przyspieszam i gwałtownie nacisnę gaz obroty wzrastają a samochód nie przyspiesza to tak jak by gazować silnik na luzie albo ruszać po lodzie. Dzieję się to w normalnych warunkach drogowych. Wcześniej obserwowalem to zjawisko podczas gdy silnik pracował na benzynie a teraz dzieje się podobnie nawet w momencie gdy jadę na gazie. Co się dzieje, czy mieliście podobne przypadki w swoich ładach. Czy muszę myśleć o nowym silniku, czy to tylko mały defekt? Ogólni mówiąc brak przyśpieszenia i mocy. Pozdrawiam klubowiczów i sympatyków.

hmm, cosik mi to sprzeglo slizgajace przypomina

Sprzeglo do wymiany.

WIELKIE DZIĘKI! łade mam od niedawna, także malo jeszcze o jej "humorach" wiem.

Ale moze Ci sie uda i sama tarcze zmienic wystarczy

Cytat:
2005-02-23 20:41:42, _Vincenzo_ pisze:
Ale moze Ci sie uda i sama tarcze zmienic wystarczy

Tylko komplet - po co sicagać skrzynie 3 razy zeby wmienić po kolei wszystko

Cytat:
2005-02-23 20:55:27, Leszek_Gdynia pisze:
Tylko komplet - po co sicagać skrzynie 3 razy zeby wmienić po kolei wszystko

Dokładnie tak. Nie inaczej. W tej kwestii wymienia się wszstko na raz.

Witam
Kamil? a jak się sprawuje twoje sprzegło?.. zdaję się że kupiłeś porzadnego sachcsa?..

No właśnie - i czy rzeczywiście tak drogo w Wawie? Bo mi sie szykuje do samarki kupno

Momento - w pierwszej chwili tez pomyslalem o sprzegle, ale skoro najpierw tak dzialo sie tylko na benzynie, a dopiero teraz takze na LPG to szukalbym jednak przyczyn gdzie indziej - moze gaznik ?

mnie sie tak dzieje jak mam krytycznie niski poziom paliwa w baku....silnik chodzi nie rowno i nie bardzo chce reagowac na wcisniecie pedalu gazu....na gazie podobno tez sie tak dzieje jak go nie ma
wiec zatankuj sobie...

Witam
Cytat:
2005-02-24 18:33:20, misiekns pisze:
Momento - w pierwszej chwili tez pomyslalem o sprzegle, ale skoro najpierw tak dzialo sie tylko na benzynie, a dopiero teraz takze na LPG to szukalbym jednak przyczyn gdzie indziej - moze gaznik ?

Misiek, jak u mnie bedzie się kończyć sprzegło, to też wcześniej na benzynie to zauważe, bo silnik na benzynie jest wyraźnie mocniejszy..
Wyraźnie z objawów, czyli obroty rosna, predkośc nie, to jest sprzęgło..., zaczyna się już slizgać