Wskazówka od paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio rozkrecalem tablice i wymienialem zarowki i po tym malym liftingu wskazowka od pokazywania ilosci paliwa na skali zaczela mi swirowac raz jest na dole raz na gorze caly czas sie rusza przed rozkreceniem wszystko bylo ok czy mozliwe jest zyby uszkodzony byl plywak??

dziwna sprawa. a moze wtyczkę słabo wcisnąłeś i nie styka ??

Hehe...ale masz mniej jak pół zbiornika, prawda ??
Jesli tak, to polecam zatankowanie do 3/4 lub do pełna i juz powinno być wszystko w porządku (bynajmniej u mnie tak było)

Jeśli natomiast masz powyżej połowy, to nie mam pojęcia

Powodzenia

mowiac tablica - masz na mysli zegary ? tez sie musze zabrac za to ale wlasnie przerazaja mnie rozne cuda ktore czytam - tzn co sie potem dzieje, co nie dziala - pewnie cos nie styka...

i niuniek miales racje ale mialem ponad polowe baku i zalalem go do pelna i jest narazie spoko ze wsklaznikiem

A u mnie jest cos takiego, ze np. jak jest pelny bak to pokazuje na 3/4 itd nie wiem co moze byc przyczyna, bo bak jest seryjny i wskazowka niby działa jak bozia nakazała , ale wlasnie zawsze jest nizej niz powinna.

Taaa... dziwne te historie ze wskaźnikiem. Gdy mam ponad połowę baku, to wskazówka pokazuje rezerwę, gdy wypalę ponad połowę to opada poza skalę. Czy to czujnik świruje?

to mi wyglada nie na uszkodzaony wskaznik tylko zle zalozona wskazowke