| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
NAZIK Clio 16s Kraków | 2005-03-02 00:45:38 hej
mam do was pytanko: czy to normalne ze moj silnik zagaduje na lekkim przeciez mrozie (ok. -5st) po pilowaniu rozrusznikiem w sumie moze ze 30 sek za 3 czy 4 razem? a odpalam go moze za 4 -5 razem? cisnienie na garkach mam super: po 13 na splanowanej glowicy o 0,3mm nie wiem jaka "procedure rozruchowa" wykonywac zauwazylem ze lepszy efekt daje wstrzykniecie gazem paliwa niz zaciagniecie ssania (z uwagi na kombinacje linkowe ssanie nie zaciaga sie calkowicie - moze to jest powodem????) gaznik chyba tez ok, po krotkiej chwili od odpału moge wylaczyc calkowicie ssanie podzielcie sie swoimi doswiadczeniami pozdrowki |
NAZIK Clio 16s Kraków | 2005-03-02 13:17:07 dzieki satiz
sluchaj co do tej "dziwnej" konstrukcji 903 to ja kiedys ustawialem zaplon krecac silnik za pomoca sruby ktora trzyma wal alternatora - neizbyt szybko no chcialem dojsc do momentu gdzie zapala sie 1 cylinder i nagle kurde zaskoczyl mi ktorys suw pracy, nie no silnik nie odpalił ale lekko przestraszylem sie - wiecie jaki to jest strach? tak jak w wigilie cwiartowac karpia czasem sie ruszy w rekach, nawet bez glowy ![]() |
NAZIK Clio 16s Kraków | 2005-03-02 13:25:51 acha satiz
bo wiesz w swapie sie zaplonu idealnie ciezko ustawic milbys mozliwosc podania mi odleglosci w mm ktora bedzie rowna znaczkowi na kole pasowym do znaczka na bloku przy nominalnych 10 stopniach? zawsze ustawiam "na oko" |
NAZIK Clio 16s Kraków | 2005-03-02 18:41:36 no w sumie kombinowalem juz z obwodem kola pasowego i dlugoscia luku na 10 stopniach |