Awadia dmuchawy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nagle przestała działać dmuchawa (na wszystkich trzech biegach)
Bezpiecznik jest o.k.
doradżcie gdzie szukać
Acha.... mój Escorcik jest z 1991r

może sama dmuchawa poszła się je..ć
podłącz ją na krótko

Dzięki za szybką odpowiedz
tylko gdzie szukać kabli od dmuchawy-w srodku czy na zewnątrz auta przy podszybiu???Acha wydaje mi się że nie dochodzi prąd do bezpiecznia

A sprawdziłeś czy na bezpieczniku jest prąd?? Może przełącznik padł...

Cytat:
2005-03-05 19:28:48, Kielek pisze:
A sprawdziłeś czy na bezpieczniku jest prąd?? Może przełącznik padł...

No właśnie że niema prądu na bezpieczniku-wypiołem przełącznik i prubowałem zmostkować przewody w kostce od tego przełącznika ..-dmuchawa dalej milczy A wszystko to stało się rano przy dużym mrozie ,odpaliłem auto i chyba za szybko włączyłem dmuchawe........

Cytat:
2005-03-05 19:26:41, Kerad pisze:
Dzięki za szybką odpowiedz tylko gdzie szukać kabli od dmuchawy-w srodku czy na zewnątrz auta przy podszybiu???Acha wydaje mi się że nie dochodzi prąd do bezpiecznia

napięcie na bezpieczniku powinno pojawić się po włączeniu zapłonu

a moze spróbuj podać 12 wolt na bezpiecznik albo na przełącznik
bo te napięcie przed bezpiecznikiem musi być bo ze stacyjki rozchodzi sie jeszcze do innych elementów

Cytat:
2005-03-06 12:04:35, mss pisze:
napięcie na bezpieczniku powinno pojawić się po włączeniu zapłonu a moze spróbuj podać 12 wolt na bezpiecznik albo na przełącznik bo te napięcie przed bezpiecznikiem musi być bo ze stacyjki rozchodzi sie jeszcze do innych elementów

Dzięki ...sprubuje tak zrobić

Cytat:
2005-03-05 18:28:14, Kerad pisze:
Nagle przestała działać dmuchawa (na wszystkich trzech biegach) Bezpiecznik jest o.k. doradżcie gdzie szukać Acha.... mój Escorcik jest z 1991r

Wg mnie spalił się przekaźnik. wymień przekaźnik powinno pomóc.

Cytat:
2005-03-06 12:43:26, hepos pisze:
Wg mnie spalił się przekaźnik. wymień przekaźnik powinno pomóc.

Proszę powiedz-napisz jak on wygląda

Cytat:
2005-03-06 13:20:49, Kerad pisze:
Proszę powiedz-napisz jak on wygląda

przekaźniki masz nad bezpiecznikami

ale według mnie to nie przekaźnik, bo wtedy inne rzeczy by tobie nie działały, bo napięcie podaje po przekręceniu kluczyka

Ja miałem tak u siebie w escorcie - nia działała dmuchawa i winny był właśnie przekaźnik, bankowo jest osobny od dmuchawy. U mnie był jeden i ten sam od dmuchawy i od wentylatora chłodnicy. W MKV moze byc sam jeden od dmuchawy.

Cytat:
2005-03-06 13:50:57, hepos pisze:
Ja miałem tak u siebie w escorcie - nia działała dmuchawa i winny był właśnie przekaźnik, bankowo jest osobny od dmuchawy. U mnie był jeden i ten sam od dmuchawy i od wentylatora chłodnicy. W MKV moze byc sam jeden od dmuchawy.

Nad bezpiecznikami są trzy takie większe Przekażniki z czego jeden (szary)Jest od tylnej szyby ogrzewanej,pozostają dwaAle który jest od dmuchawy???a może to jeszcze jakiś inny??

a sprobuj pozyczyc sobie prad na bezpiecznik od dmuchawy z gniazda obok - mialem tak samo i to pomoglo

Cytat:
2005-03-06 18:07:44, PUNIU pisze:
a sprobuj pozyczyc sobie prad na bezpiecznik od dmuchawy z gniazda obok - mialem tak samo i to pomoglo

Jutro sprubuje tak zrobić

Cytat:
2005-03-06 19:08:10, Kerad pisze:
Jutro sprubuje tak zrobić

U mnie też pomogło Dzięki za podpowiedz