Kto ma pomysł na zgrabną deskę rozdzielczą (cały kokpit)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukam pomysłu na deske rozdzielcza w całości aż obudową lewarka jesli ma ktoś pomysł byl bym wdzieczny pozdrowianka a-ha kiedyby i gdzie najblizszy zlocik?

PAnoni, jakiego pomysłu? na zmianę, na oklejenie?

może deska z sedana:

o sprawach zlocikowych poczytaj TUTAJ

Moim zdaniem zgrabna jest deska z łady 21103M (jest to tuning fabryczny 2110). Patrz zdjęcie. Szkoda tylko, że w Polsce jej nie można dostać, ale moim zdaniem widać po zdjęciu, że w porównaniu z podstawowymi "110" jest znacznie lepiej dopracowana, znacznie lepsze materiały i oczywiście znacznie współcześniejsza.

PS. A tak przy okazji (to już trochę of topic) spośród wszystkich samochodów najbardziej mi się podobała deska rozdzielcza w kaszlaku. Chodzi o te późniejsze wersje. Wiecie ta deska szeroka prostokątna z trzema włącznikami z lewej i trzema z prawej. Mimo, że to maluch, to ta deska dla mnie rzecz kultowa. Kto miał malucha w tej wersji to będzie wiedział. Np. Adasco jeżeli dobrze pamiętam

Mily, a mialem malca ze stara deska, typu kaliczka. I to bylo fakcznie kooltowe.

Albo zobacz samarę Newusa z Baiłegostoku, Sa gdziś fotki, albo w poście z ich spotów w białymstoku , albo popatrz na zdjęcia ze zlotow, spotów na klubowej. Może coś Ci wpadnie w oko
Mi się marzyło włożenie okrągłych zegarków z 2103/6 do samary. i choć kupiłem deskę od kalsyk nie zdzązyłe już tego zrobić. Ale nerwus ma takie cóś - mi sie podoba, bo jest obrotomierz
Góral- a ską wzisc deskę od 21099 ????To strasznie deficytowy towar...mysle,ze w tej chwili w polsce nie ma sedana samary na szrocie...Niektóre szroty w ogóle jeszcze nie widziały żadnej samary u siebie na składzie...No chyba że sie cud jakiś zdarzy.Ale deska jest OK- i tez z obrotomierzem

Aha, to Ty Adasco miałeś "kapliczkę"... Ja myślałem, że tą nowszą. Bo mi właśnie podobała się ta nowsza sześć włączników (trzy po lewej trzy po prawej). Dla mnie to była rewelacyjna deska. Teraz coś podobnego jest w ładach 110, z tym że są cztery włączniki po dwa z każdej strony.
Tak w ogóle to muszę Ci powiedzieć, że spośród wszystkich face liftingów Malucha najbardziej lubię wersję FL - duża kratka wlotu, szerokie listwy ozdobne no i właśnie ta duża deska z szdeścioma włącznikami. Bo potem te "Eleganty" to już takie sobie były... A co do desek "kapliczek" akurat tych nie uważam za kultowe, bo te to dopiero musiały być nieczytelne, wszystko pościskane, kontrolki tak porozrzucane. No a w tych szerokich właśnie nie - tam kontrolki były równoleglle rozłożone w dwóch pionowych rzędach po pięć lampek. A ja wlaśnie lubię gdy wszystko jest poukładane.
A tak w ogóle jak zapewne zauważyłeś teraz takie kapliczki montują w Seicento. Co za tandeta,to chyba wzorzec wlaśnie z tych starych Maluchów. To, że Sejczak jest małym samochodem nie znaczy, że deska musi być taka mikroskopijna. Mówię - toż to powtórka ze starych maluchów.

PS. Sorki, że tak się rozgadałem nie na temat, ok jak następtnym razem będę chciał coś o deskach Malca, to obiecuję, że przez priva

ja mam taką deskę z obrotomierzem...
btw. KAcper jak tam się czują moje białe zegary...???

Ale co Góral - masz jedną zapasową na sprzedaż?

Paweł, mam zapasowe zegary z obrotomierzem do samary.

Góral, to jak to w końcu jest w Twoim przypadku? Bo tak: wraz z wejściem do produkcji 21099 do Samar montowano nową deskę rozdzielczą (tzw. wysoką deskę) z obrotomierzem, z tym, że było też można kupić opcję ze starą deską bez obrotomierza. A Ty widzę masz obrotomierz, właśnie tą wysoką deskę, ale kierownicę starą. Czy to znaczy, że były też takie kombinowane kokpity?

niezupełnie Miły.
Ja widziałem 21099 ze starą deską i zegarami bez obrotomierza. Wtrysk wprowadzili w roku '96, a sedana zaczęli robić bodajże w '94. Piotr Kraków ma samarę HB '96 na wtrysku, starą deskę i taką jak moja kierownicę, więc moja jest zupełnie normalna.

Dzięki za wyjaśnienie Góral, ale chciałbym coś sprostować. Otóż początek produkcji 21099 był w roku 90., a nie jak mówisz w 94.

Mily, a ja widzisz lubie jak jest pockane wszystko, pomieszane.... a najlepiej, jak rozgryzienie auta zajmuje nieco czasu. Dlatego lubie tez citroeny z lat 80-tych. A decha starego BX to juz jest po prostu w tej dziedzinie arcydzielem....

Cytat:
...bodajże...

Miły, jeśli w '90 to tym bardziej nie było wtedy nowej deski.

Cytat:
2003-11-08 22:10:41, Góral pisze:
Cytat:
...bodajże...

Miły, jeśli w '90 to tym bardziej nie było wtedy nowej deski.

A kiedy mogli ją wprowadzić? Wiesz może...?

Cytat:
Mily, a ja widzisz lubie jak jest pockane wszystko, pomieszane.... a najlepiej, jak rozgryzienie auta zajmuje nieco czasu. Dlatego lubie tez citroeny z lat 80-tych. A decha starego BX to juz jest po prostu w tej dziedzinie arcydzielem....

A ostatnio z kolei jest moda na pełną elektronikę: cyfrowy prędkościomierz, obrotomierz to też nie w postaci zegara tylko paska... Patrz np. Yariska, czy ten nowy Scenic albo łada Carat. Z tym, że łada Carat to na razie tylko prototyp

wydaje mi się że w sedanie '95, który stał u Januszewskiego, była stara deska. Z kolei zegary które kupiłem, wyglądają, jakby były z wersji gaźnikowej... czyli z przed '96

wersje cyfrowych zegarów były już w samarze...

Góral, bo mi się wydaje, że wraz z wejściem 21099 do Samar równolegle montowali i stare, i nowe deski. I akurat Ty i Pioter Kraków mogliście mieć te stare - wiesz na tej zasadzie. Ja myślałem, że to tak właśnie było z tymi deskami.
A co do tych cyfrowych zegarów - to chyba mnie nie zrozumiałeś. Bo cyfrowe prędkościomierze - to chodziło mi o to, że nie ma właśnie tam zegarów, tylko są cyferki elektronicznie wyświetlane. No wiesz, tak samo, jak np. liczniki rowerowe - tam też prędkość jest wyświetlana elektronicznie.

Hehehe, a mi sie podobaja cyfrowe prędkościomierze, a szczególnie w Yarisie u koleżanki. Jak mnie wczoraj, a raczej dzisiaj odwoziła swim Yarisem D4D po imprezie do odmu, to żeby zobaczyc ile jedziemy musiałem sie do niej przytulać

... ja mam takie pytanko słyszał ktoś może o czymś takim jak lakier welurowy?? obiło mi się to kiedyś o uszy. Chodzi mi o osiągnięcie efektu jaki ma klubowicz Neo w swojej samarce... On to robił pluszem metodą natryskową... a mi ten lakier welurowy lata po głowie... a może macie jakieś inne pomysły na uzyskanie tego efektu???

Cytat:
2003-11-08 23:09:41, mily_byd pisze:
Góral, bo mi się wydaje, że wraz z wejściem 21099 do Samar równolegle montowali i stare, i nowe deski. I akurat Ty i Pioter Kraków mogliście mieć te stare - wiesz na tej zasadzie. Ja myślałem, że to tak właśnie było z tymi deskami.
A co do tych cyfrowych zegarów - to chyba mnie nie zrozumiałeś. Bo cyfrowe prędkościomierze - to chodziło mi o to, że nie ma właśnie tam zegarów, tylko są cyferki elektronicznie wyświetlane. No wiesz, tak samo, jak np. liczniki rowerowe - tam też prędkość jest wyświetlana elektronicznie.

Miły, ja nie miałem starej deski. odo momentu zakupu mam taką jak na fotce...

Dobrze cię zrozumiałem. Takie właśnie zegary montowane były w samarach.