Problem z hamulcami [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam wielki problem z hamulcami. Dzieje sie tak: odpowietrzam tylne kola - pedal lapie ladnie u gory, rusze odpowietrzniki w przodzie - pedal w podlodze. Plyn hamulcowy wymieniony, gdy pompuje przelatuje ladnie przez odpowietrzniki. Pompa nowa, odpowietrzniki tez, cylinderki rowniez, szczeki dobre, nigdzie nie cieknie (chociaz jak mocno trzymam pedal to powolutku zjezdza na dol ale plynu nie ubywa). Co jescze moge zrobic ? Juz naprawde odapam z sil. Odpowietrzalem juz 5 razy wszystkie kola i dalej to samo. Chyba zagoszcze na zlomie

sprawdz czy dobrze [ wsytarczajaco mocno ] dokrecasz odpowietrzniki, i obadaj przewody eleastyczne.

powiem ci tak - mialem identycznie w tamtym roku. wsyztsko bylo nowe i wiecznie bez hampli. nawet na przegladzie lewym niechcial mnie puscic. rozwalilbym bartkowi E malca jak za nim jechalem.NIC nie pomoglo. dopiero na wiosne jedno odpowietrzenie i .ZYLETY. wydaje mi sie ze to musi ze soba sie zrdzewiec - u mnie dopiero jak pokryl nalot wsyztsko zaczelo byc ok. nic innego mi nie przychodzi do glowy. tez odpowetrzalismy na zakladzie z 5 razy. wymienilem cylinderki, pompe wsyztsko nowe.

Przewody sa sprawdzone, nie ciekna, a odpowietrzniki sa dokrecone dobrze. Juz nie wiem, co mam zrobic ?

u mnie tez nic nie cieklo!

Czyli co mam zrobic ?? Czekac az sie samo zrobi

Koledzy pomocy, bo naprawde nie wiem co z tym fantem zrobic

sprubuj odpowietrzyc na laczeniach przewodow podobno pomaga .
prubowales przetlaczac plyn bez zakrecania odpowietrznikow - do sloika w obiegu zamknietym ??
czy istnieje inny szybszy sposub przetloczenia plynu razem z zalegajacym powietrzem np. za pomoca papy zasysajacej plyn na odpowietrznikach ??????????????????????????????????

Cytat:
2005-02-27 15:08:45, jar128 pisze:
sprubuj odpowietrzyc na laczeniach przewodow podobno pomaga . prubowales przetlaczac plyn bez zakrecania odpowietrznikow - do sloika w obiegu zamknietym ?? czy istnieje inny szybszy sposub przetloczenia plynu razem z zalegajacym powietrzem np. za pomoca papy zasysajacej plyn na odpowietrznikach ??????????????????????????????????

są takie urządzenia specjalistyczny przetłaczające płyn, ale domowego sposobu szybszego niż machanie nogą nie znam

jesli przetloczenie takiego plynu z powietrzem jest stosunkowo niedrogie??? warto bylo by skorzystac - zamiast pomppomppowac.

lub cos takiego zbudowac

czy do przetlaczania plynu hamulcowego mozna bylo by wykozystac wysokocisnieniowa pompe paliwa podlaczona pod odpowietrznik ????????????????????????????
czy plyn po przejsciu przez taka pompe nie spieni sie ??????
bedzie sie jeszcze do czegos nadawal ??????????????//

czy lepszym wyjsciem bedzie wtlaczanie plynu ??????????????

objawy wskazują na przepuszczająca pompę hamulcową....
odpowietrzanie, pompiowanie płynu pompą - to zły pomysł...
(moim zdaniem)
ja zawsze robie to na lenia.... odkrecam odpowietrzniki wlewam płym do zbiorniczka i czekam az sam wypełni instalację... zwykle nie trwa to dłuzej niż 15 minut a nie trzeba się namachać pedałem... i mozna to zrobic samemu...