| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2005-03-10 17:08:58 moj kumpel w oplu wektrze ma klape bagaznika otwieraną na przycisk na desce ,fajna sprawa ,on wykorzystal wlasnie silownik taki jak do drzwi od centralnego ,ale w wektrze mozna manewrowac z silownikiem bo jest duzo miejsca ,a w ladzie jest zamek i zaraz sie konczy klapa ,ja mam w oplu centralny z alarmem i mnie strasznie wku............ bo nieraz mi sie sam wlączy i zamknie drzwi (zamek na piot),naszczescie biore kluczyki zawsze ze soba |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-03-10 17:43:36
To weź sobie odczep klucz od bagażnika od tego co masz do stacyjki i po kłopocie. Raczej nie zaadaptujesz nic do klapy ładowskiej. |
-VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2005-03-10 20:09:39 Wykorzystaj poprostu z fiata 125p linke od klapy przy siedzeniu kierowcy niby nic ale naprawde jest to wygodne. Znajdziesz ja zaraz po lewej stronie od siedzenia kierowcy przy drzwiach. |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2005-03-10 20:44:47 W serii 110 są montowane elektrycznie otwierane zamki od klapy bagażnika, to chyba najprostsze rozwiązanie. |
MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2005-03-10 20:53:30 Vodzu niby dobry sposób na linke ,ale w ladzie zamek jest w klapie a w fiacie na pasie tylnim tzn na klapie jest tylko ten dzyndzel co sier zatrzaskuje ,tez to chcialem zrobic w sierze i niedalem rady bo zamek jest w klapie |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-10 21:34:33 Ja mam w samarce elektrycznie otwierany bagażnik guzikiem w konsoli
(sam to sobie zrobiłem - i jestem z siebie dumny hehe )
A tak poważnie - to proste, skoro masz tylko impuls na otwarcie - montujesz sprężynkę odginającą, której siła nie przekraczałaby siły siłownika, ale jednak by domykała zaczep
Nie wiem jak to wygląda w klasyku, więc ktoś musiałby to obfotografować, a ja mógłbym pewne koncepcje podać ![]() |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-03-10 21:37:20
MikeB, a gdzie fotki :> ???????????? |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-10 21:38:51 hehe Wstydze sie poza tym, to banał przecież i nie wygląda to nazbyt starannie, no ale działa Wyrzuciłem też naturalnie zamek - otwiera się tylko z guzika
edited Następnym etapem, jak znajdę czas będzie w ogóle skasowanie dziury
[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2005-03-10 21:51:14 ] |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-03-10 21:56:07 jak nie chcesz na forum, to wyslij mi fty na e-mail, dobrze wiesz ze tez cos takiego planuje |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-03-10 22:00:47 tez bym zobaczyl jak to wyglada ![]() |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-10 22:08:48 Ej
Wiem, wiem, tylko chce to ładnie jeszcze pozamykać i dopasować ten plastik z zatrzaskami, bo trzeba go niestety ciąć - żeby się siłownik zmieścił
Zrobiłem na przycisk w kabinie - stycznik, bo pomimo tego, że mam możliwość na pilocie, to jak każdy wie - nie tylko jedna osoba może chcieć otworzyć bagażnik
A z tymi ftp-ami ostatnio jakoś nie jestem kompatybilny Wiec ktoś będzie musiał mi skonfigurować stronę, bo ja jeszcze pamiętam czasy gdy się to robiło pisemnie, a nie...jakieś bzdury![]() |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-03-11 08:33:40 Mike a ile takie cos cie wynioslo?? |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-11 08:39:26 Prawie nic
Siłownik został mi z centralnego - bo mam przecież tylko 3D, a kupiłem specjalnie na zaś 4 siłowniki Plus 6zł chyba stycznik, do zwierania tylko No oczywiście kabelek przez cały samochód - ale ten to wziąłem głośnikowy, ten grubszy któym i nawet 220V b poszło + masa CIERPLIWOŚCI Bo jak zasze taki siłownik trzeba dopasować Rozkręcałem i skręcałem po kilka razy, zmieniając założenia![]() |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-03-11 08:42:34
Nie no, ja wiem o co ci biega. Ale w ramach pakietu zastępczego zawsze możesz mieć 2 kluczyki przy sobie. Faktycznie ta klapa jest upierliwa, ale nie aż tak. Tak czy inaczej życze powodzenia |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-11 08:53:29 Napewno jest to do zrobienia, ale skoro miejsca jest mało to trzeba będzie trochę mechaniki wsadzić ![]() |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-11 19:43:05 Oto moje dzieło
Sorry, za jakoś zdjęć, ale samarka nie lubi pozować do zdjęć i jest płochliwa, więc zdjęcia z aparatu nie wychodzą zbyt dobrze, ale jakby co to czekam na pytania
![]() |