Amortyzatory NK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiecie cos o nich... cena za szt na tyl do Carinki to 225 zl ?? ktos juz na nich jezdzil, warto czy lepiej dolozyc na kayaby ?? hmmm sa ponoc gazowo-olejowe ?? czyli mniemam ze troche du...a

Cytat:
2005-03-11 10:24:59, Duckling pisze:
hmmm sa ponoc gazowo-olejowe ?? czyli mniemam ze troche du...a

Nie rozumiem, amorki gazowo-olejowe sa bardzo dobre, napewno leprze od olejowych.

nie wiem, szczerze powiem nie znam sie na tym... dlatego tez zasiegam opinii u szerszego grona miales cos wspolnego z tymi NK ??

O NK pierwszy raz slysze, a co do Kayab to sa zajebiste

heheh wiem, wiem i chyba takie zaloze jak jakas ciekawa oferte dorwe... narazie cala wyplata (i to nie jedna) idzie w Toyotke... w ostatnich dniach:
-swiece NGK (platynowki)
-felgi 15" + 4x Pirelli Assymetrico 205/55
-jutro LPG... jak pomysle ze zostaja, amory, tarcze i klocki, no i ukochany pekniety kolektor to nawet nie wiem co myslec...

Nie martw sie, napewno po tych inwestycjach Toyka Ci sie odwdzieczy niezawodnoscia i przyjemnoscia uzytkowania
Na twoim miejscu bym wlozyl kayaby, pojezdzisz na nich dlugo .
P.S Ja jeszcze ciagne na oryginalnych amorkach i jeszcze nie kwalifikuja sie do wymiany Pozdro

Mówi sie ze gazowo olejowe lepsze - są bardziej czułe na małe drgania...
W rzeczywistości amorki olejowe też mają w środku trochę "gazu" Nie pełni on jednak jakichś specjalnych funkcji..

O Kayabach same dobre rzeczy się słyszy. NK - nie wiem co to

Pozdrawiam

Witam.
Właściwie to Misiek napisał Ci wszystko!
Ale o NK nigdy nie słyszałem a widziałem wiele firm.
Kayabe POLECAM z czystym sumieniem.

Pozdro.

Wklady NK kupowalem kiedys na przód cariny II i trzymaja juz od chyba 6-7 lat.Nadal maja pelną sprawnosc bez sladow wycieku.

NK sa niemieckie i ponoc laduja je do VW... ale coz kupuje nowe KAYABY po 245/szt

Bardzo dobry wybór!!!
Długo Ci posłużą.

Pozdro.

Nio wiec stalem sie dzisiaj szczesliwym posiadaczem swiezutkich amorkow KYB za smieszne pieniadze (Wroclaw, ul.Kromera 6) ale dziwna sytuacja, bo jeden amorek mam pomaranczowy a drugi czarny numery sie zgadzaja, wszystkie moce tez wiec co jest ????

Nie wiem czemu tak może farby im zbrakło?

Odpowiedz KAYABY UK. Sa to identyczne amory z identycznej linii produkcyjnej, jednak te pomaranczowe byly nazwane jako SUPER i tak tez malowane... SUPERy dostaly naklejke Excel G i staly sie innymi amorkami... ja jednak zmieniam na dwa Excele, dziwne by to bylo gdyby jeden byl pomaranczowy drugi czarny ;/ choc nie mialem jak tego sprawdzic ale wydaje mi sie ze Excele G mialy tez wieksza moc, choc sprawdzilem to tylko "na chlopa" nie na zadnej maszynie...