| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tomek-bieron opel kadett c '77 kraków | 2005-03-01 16:40:35 macie może jakiś pomysł jak wzmocnić przód 7ki żeby nie pękała przy podstawie przednich słupków,i żeby nie rozłaził mi sie błotnik z nadkolem wewnętrznym???może macie jakieś patenty na wzmocnienia,albo ktoś ma może klatke bezpieczeństwa???interesuje mnie zakotwiczenie jej z przodu i uzyskana sztywność,,,dzięki i pozdrawiam |
schab (S) Alfa Romeo 156 2,0JTS Kraków | 2005-03-01 16:54:15
Ja miałem taki patent najpierw w Zastawie 1100 , a potem w Ritmie : pomiędzy gniazdem przedniego wahacza mocowanym do spodu nadwozia , a przednią belką , a konkretnie gniazdem drążka reakcyjnego - miałem zrobione dodatkowe podłużnice z zimnowalcowanych profili bocheńskich . Trochę to obniżało prześwit pod autem , tym bardziej , że pomiędzy profilami woziłem stalową blachę o gr. 2 mm , jako osłonę miski olejowej . |
tomek-bieron opel kadett c '77 kraków | 2005-03-02 10:22:41 grzesiu ja mam sprężyny od zastavy nie cięte,tylko że są bardzo nisko na kolumnie bo mam je na lato ustawione 3 cm od kołnierza mocującego kolumne do piasty,,,a co do tego wzmocnienia to jakby ktoś miał jakieś zdjęcia schematy to podeślijcie albo wrzućcie tutaj,,a jak zrobi sie ciepło to wyjmuje silnik i skrzynke i wzmacniam cały przód a przy okazji może i 1,5 od ritmo znajdzie swoje miejsce ,,,dzięki
aha foto możecie podesłać na tomi0705@o2.pl |
tomek-bieron opel kadett c '77 kraków | 2005-03-03 10:31:58 schab ,mam pytanie,jak miałeś mocowane te rozpory?wspawane czy przykręcane?
grzesiu pokazałbyś te felgi,,,, |
mysza127 FKP MEMBER Gliwice | 2005-03-04 20:36:36 Tomek,te rozporki sa przykrecane ,z przodu do mocowania stabilizatora a z tyl do podlogi(trzeba wspawac mocowanie do podlogi)mam zdjecia kiedys ci wysle. |