MotoNews.pl

Ile sie ceni olej OPEL.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przepraszam że pytam ale do aso mam kawałek i ni emma kiedy zlookać tematu......

ile kosztuje olej OPEL..półsyntetyk

teraz jeżdze na lotosie semi ale słyszałem że ten OPEL to lepsiejszy wiec trzeba pomyśleć......

lotos semi kosztuje 4l w realu ..ok 60zł
myślałem też nad mobilem ale to juz 100zł:/ale na to to juz napewno starszy sie nie zgodzi

myśle nad tym OPEL.........ile to kosztuje

przepraszam że tworze taki wątek ale ne chce mi sie pisać dowszystkich na privy...............jak sie dowiem ceny to można od razu wykasowac wątek

peace

można też zadzwonić....

PS. do ASO oczywiście

[ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2005-03-10 22:31:30 ]

ASO może lać to, na co akurat dany "diler" ma umowę. Nie zawsze to samo co inni.

Cena z GSI (z małą obniżką ) sprzed kilku dni:

Syntetyk 2x 5l + filtr = 220pln

Pół- zapewne taniej.

olej taki ceni się od 55zł za 5litrów - omegafan namiary wysłałem Ci na priv

jak ktoś chce jeszcze to mogę też wysłać te namiary, bo tak na forum to chyba nie będe robił komuś reklamy??

Dlaczego nie. Możesz wstawić namiar do "porady" "rekomendacje/sklepy/usługi/inne"

tyle że to jest namiar na kogoś kto sprzedaje przez allegro i jedyne co mogę podać to nick z allegro - na tym moja wiedza się kończy, a to chyba nie nadaje się do tego działu????

do tej pory jezdzilem na lotosie semisyntetic. przy ostatniej zmianie oleju wlalem BP semisyntetic. roznica jest taka, ze teraz silnik bierze mi ok. 200ml oleju na 1 000 km czyli w normie a nie 500 ml jak na Lotosie. nie wiem jak to wytlumaczyc ale tak jest.
dodam, ze obydwa oleje sa w tej samej cenie czyli 17zl za 1 litr. cena uwzglednia koszt wymiany.

[ wiadomość edytowana przez: rw12 dnia 2005-03-11 22:03:03 ]

Siema

Tak sobie czytam i nie wierze co widze !
Chlopy jezeli choc troche lubicie swe furki, w co nie watpie to nie lejcie Lotosa, zadnego polskiego oleju chodzby niewiem jaki byj zajeb. ..Blagam !

Pozdrawiam

Witam. Jak ostatnio zmienialem na polsyntetyk Opla to kosztowal ok 85-90zl za 4 lub 5l (za ta banke na 1 wymiane) no i oczywiscie do tego filterek w cenie ok 10-15zl. Pozdrawiam

Hi
Ciekawe kto jest producentem oleju "Opel" bo chyba nie Opel, moze ktos sie orientuje,
Pozdrawiam
Krzysiek

producentem oleju w opakowaniu oplowskim jest mobi.l Litr oleju 15/40 w takim opakowniu kosztuje w sklepie ok 16pln

pozdr

Cytat:
2005-03-14 10:33:21, TymeX pisze:
Siema Tak sobie czytam i nie wierze co widze ! Chlopy jezeli choc troche lubicie swe furki, w co nie watpie to nie lejcie Lotosa, zadnego polskiego oleju chodzby niewiem jaki byj zajeb. ..Blagam ! Pozdrawiam

nie zgadzam się z ta opinią. Np. Orlen zainwestował ogromna kase w przerób olei (zdarli z kierowców) . W tej chwili oleje z serii Platinium nie odbiegaja jakośćią olejom zachodnim np. Mobilowi. Wystarczy porównac klasy jakościowe wd. Api np. 10/40 (półsyntetik) mobila i Platinium Orlen maja taką sama klase jakości bodajże api SL/CF, czym dalsza litera alfabetu w pierwszym symbolu tym barzdiej wyśrubowany jest dany olej. Dalsze symbole mają oleje Elf, Castrol, ale mobil to to samo. Nie wiem jak ma się Lotos do Mobila i innych

a ja mam takie pytanie, troche odbiegające od tematu ale no cóż.... Jaka ilośc oleju odpowiada odległosci na miarce od poziomu min do max? ( X25XE )

Dla wszystkich silnikow benzynowych od stanu min do max na bagnecie wchodzi 1l oleju, tylko w silniku 2,5DT wchodzi 1,5l oleju. Pozdrawiam

klasą lepkościową czy jakościową Lotos nie odbiega niczym,tylko właśnie gorzej może być z uszlachetniaczami:/

peace