Jak zamocowac lusterka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sluchajcie!
Chyba sie niezle urządzilem... zakupilem do horhego pare wypasnych lusterek chromowanych ale sa to lusterka do motocykla...
co za tym idzie mocowane sa w pionie a nie tak jak samochodowe w poziomie....
Macie jakies pomysly co z tym fantem zrobic?
lusterka wygladaja tak:

o k***a ale zes sie wkopał, jedyna rada to sprzedac te i kupuic inne bo one smiesznie beda wygladac... no chyba ze masz mozliwosci do lekkiego ich ztiuningowania troche przyciac, dorobic podstawki i terz dadzą radz ale jak to zronic to nie mam pojecia ...

No chyba jednak beda wygladac ok bo te nozki sa dosc krotkie... nie powinny wystawac daleko od krawedzi lustra do zagiecia preta jest jakies 18 cm
myslalem o ucieciu ich wlasnie na zagieciu ale wtedy bedzie problem z gwintem...
za 27 zeta, w sumie warto sprobowac

Ja bym je obcial w takim miejscu w ktorym bedzie najlepiej dogiąl/wygiąl i nagwintowal.... na koncu bym wywiercil dziurke (w drzwiach) i od srodka przykrecil nakletką ...
Jak ktos kce i potrafi to wszystko mozna zrobic!

W sumie nie masz wyjścia. Tniesz, gwintujesz, tworzysz sam podkładkę do nich, by ładnie wyglądała-chromujesz, przykręcasz i szpanujesz, bo lusterka są naprawdę ładne...

Słuchaj z pocowaniem tego nie ma problemu, tylko trzeba je przerzeźbić troche Jeśli mają regulacje samego lustra, to tym bardziej sie nadają Musisz skrócić te mocowania, żeby kawałek z nich "wchodził w drzwi" Musisz sobie tylko odpowiednio dobrać miejsce ich umocowania, żeby wszystko w nich dobrze widzieć. Przykręcasz je od środka drzwi i pozamiatane. Jeśli napisałem coś nie jasno, to moge wrzucić fotke ale najpierw musze ją zrobić.

to mi jeszcze powiedzcie jak i gdzie moge nagwintowac ten pret??

Cytat:
2005-03-05 10:22:32, pterock pisze:
to mi jeszcze powiedzcie jak i gdzie moge nagwintowac ten pret??

gwintuje sie gwintownikiem, jesli nie masz (ja rtyz nie ) to idz do pierwszego lepszego warstatu samochodowego itp. i za piwo ci nagwintuja