MotoNews.pl

Czemu maluchy maja rozne klapy [bambino]??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czemu jest tak poszukiwana kalapa Bambino ?? czy to byla jakas specjalna wersja malca czy co ?? niech mnie ktos oswiec bo jestem zielony w tym temacie (a może szary ??)

Cytat:
niech mnie ktos oswiec bo jestem zielony w tym temacie (a może szary ??)

Wyczuwam tu lekki podtext
Szukajcie, a znajdziecie!!!

ma szeszą kratkę wylotu powietrza i ma inne przetłoczenie... zobacz u mnie w profilu mam aqrat fotke mojego malca z tą klapą

Wiem jak to wyglada bo MadDog ma taka.Pytanie czemu jest inna od tej ktore maja wszystkie maluchy w Polsce i czemu nazywa sie Bambino ??

bo to klapa z pierwszej wersji malucha z 1972 roku......nastepne klapy to 'lifting"

A czemu nazywa sie bambino ??

Zeckon daj spokoj z tym szarym ok?

pierwsze maluchy wystepowaly w tej wersji....klapa,jasny srodek, kanciaste swiatla ze wstecznym,budzik do 130....i tak sie przyjelo mowic na taka klape

no a pozatym sa lzejsze...

bambino to byla wersja eksportowa fiata 126.miala lekko wzmocniony silnik,inna glowice (podobno lepiej sie chlodzila) i pare innych opcji wyposazenia,chyba wentylator i takie tam.no i miala inna klape.wysylali je m in do niemiec.a popularna jest dlatego ze jest to bialy kruk.ciezko taka znalezc i jest jak ciekawostka ornitologiczna

Jak by ktoś nie wiedział to jest również zupełnie inna konstrukcyjnie wewnątrz

Cytat:
2004-10-28 13:41:53, pterock pisze:
no a pozatym sa lzejsze...

Jest ciezsza od zwyklej o ile sie nie myle. Sam takiej szukalem wlasnie ze wzgledu na wage (wydawalo mi sie ze jest lzejsza) ale zaprzestalem jak sie dowiedzialem z dobrego zrodla ze wcale tak nie jest.

Hmmmm pomyslmy.
Inna konstrukcja ze swapem byłoby ciezko .... .
Grubsza i lepiej zabezpieczona warstwa poszycia .....

Sporo lzejsza Ca o połowe .... Nie ma wzmocnien tylu a i tak jest sztywniejsza....
Powód dla której robili to lato we włoszech upalne jak wiadomo .
Olej sie grzał i było lepsze chłodzenie....
W pl na poczatku dawali klape bambino potem juz przerobioną by wygladała na bambino a dodatkowe kratki były przysłoniete w srodku ( taką chciał krzemowy sprzedac )
U nas sa sporo zimniejsze zimy.
A potem seria - na jakiejs www było opisane do kiedy ją montowali ...

Napewno jest lżejsza Pozatym podoba się mi i nie tylko stąd też jedna już w piwnicy od zimy czeka na nowy lakier, a drugą dla armaty już upatruję;]

Cytat:
Jest ciezsza od zwyklej o ile sie nie myle. Sam takiej szukalem wlasnie ze wzgledu na wage (wydawalo mi sie ze jest lzejsza) ale zaprzestalem jak sie dowiedzialem z dobrego zrodla ze wcale tak nie jest.

kiepskie masz te źródła... bo "bambino" jest napewno lzejsze przynajmniej w wersji z pojedynczym usztywnieniem...
Bo czuczu wspomnial o jeszcze innej klapie bambino ktora miala wytloczone dodatkowe zeberka ale byly one od spodu zaslepione, cos takiego wymyslili polacy na nasze zimy a dopiero pozniej sie zorientowali ze po co wytłaczac dodatkowe kratki jak i tak nie spelniaja swojej roli wiec wypuscili wersje taka jak widzimy od rocznikow 76 bodajże do 94

toeszke tu odswieze bo mam pytanie.namierzylem goscia co ma bambino do sprzedania na czesci i chce po niego jechac....troche mi dane nie pasuja - mowi rocznik 84 - sprowadzony do polski wtedy zza granicy.kolor bordowy - srodek BORDOWY - dywaniki i siedzenia....wstepnie go zaklepalem ale czy to nie jakis skladak?? szyby ma jasne...

to taki malec

jak dla mnie to jest to kaszel w wersji eksportowej poprostu, tak jak moj... mial ogrzewana tylna szybe, regulacje czasu pracy wycieraczek i rozkladane oparcia foteli... ale moge sie mylic...

zauwaz ze na znaczku jest 126 a nie 126p

glowica oslony i blachy sprzedano;/