Lampy od MKVII do MKVI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam takie małe pytako. Ku[ilem niedawno Esiego MKVI ale przyznam sie ze spodobały mi sie przednie lampy od VII i teraz pytanie czy da rade załozyc nowe bez wiekszych problemow. Tzn bo maska raczej nie bedzie pasowac ale chodzi mi o błotniki i wzmocnienie czołowe i oczywiscie zderzak. Robil ktos kiedys cos takiego??
PS. Fotka auta w profilu
Aha i jeszcze o Audio chciałem. jakiej wielkosci sa glosniczki w drzwiach?? Graja one jakos czy niebardzo?? Bo dopiero kupilem radio ale jeszcze nie zamontowalem

[ wiadomość edytowana przez: matadorRS dnia 2005-03-03 20:30:05 ]

była tym mowatutaj

A co do audio, to oryginalne głośniki są 10cm, ale po zakupie odpowiednich przejściówek 13 wchodzą be problemu. Choć niektórzy i 16,5cm upchali Co do jakości, jedni narzekają, drudzy nie. Do mocnych się te głośniki nie zaliczają. Ja wymieniłem je na 13cm magnaty i jestem w 7 niebie

Cytat:
2005-03-03 20:40:26, saintadamus pisze:
była tym mowatutaj

Taaa Tutaj sie klucili ktory jest najładniejszy. A mnie chodzi raczej o konkrety.

hmm... kilka konkretów było ale jeśli szukasz gotowej istrukcji jak i co dokładnie zrobić to raczej chyba nie znajdziesz, poszukaj na niemieckich stronkach

czlowieku po co ci zmieniac przod n na mk7?? przecierz to tylko niepotrzebny wydatek,wiele przerubek i kombinowania.Micab pisal w poprzednim watku ze bez tego sie nie obejdzie.wstaw swiatla od rs-a i bedzie gitara.przyznam szczerze ze fajny ten twoj essi,nie za bardzo podoba mi sie mordka od mk6 ale twoj jest jakis inny nawet zderzaka od rs-a bym nie wstawial.............zastanow sie nad tym co pisze,lepiej kupic lampy nisz bawic sie w przerobki nie mowiac juz o kasie jaka na to pojdzie ,no ale to juz twoj wybor ja napisalem co o tym mysle pozdrawiam

maskę i grill trzeba zmieniac......błotniki pasują, pas przedni tez rzaczej tak ale co do pasa pewny nie jestem....
moim zdaniem lepiej wstawić przód od RS-a

Wg mnie pas przedni jest inny.

Jest jeszcze inny powód dla którego uważam taką przeróbkę za nie mającą sensu. Po prostu światłą w Mk5/6 od wersji RS są znacznie lepsze od swiatełek Mk7.

Najlepiej zrobisz jesli przerobisz je na te od RS'a - wtedy bedzie fajnie wyglądał i na dodatek dużo lepiej świecił.

Co innego gdybyś miał jakąś stłuczkę i cały przód byłby do wymiany - wtedy można się pokusic o taka przeróbkę przodu na Mk7

...... tazz ma tak zrobione autko .... z nim poogadaj .....

Bo plan mialem taki.. Zmienic maske + lampy od mkVII + zderzak taki jak w Escorcie WRC był
A tak nawiasem czym sie roznia lampy od RSa od zwykłych

Cytat:
2005-03-05 23:02:42, matadorRS pisze:
Bo plan mialem taki.. Zmienic maske + lampy od mkVII + zderzak taki jak w Escorcie WRC był A tak nawiasem czym sie roznia lampy od RSa od zwykłych

lampy od XR/RS są dłuższe od seryjnych bo maja dwie komory, osobno na mijania i osobno na drogowe

szkoda ze nie widzialem jak swieca lampki od rs'a, bo mk6 i mk7 to nie ma wcale co porownywac pod katem sprawnosci swiatelek.
W skrucie ... mk6 zero podjazdu do lampek mk7, rs - nie wiem bo nie widzialem
A co do przrobki wszystko sie da zrobic, a czy to bez sensu ?? hmm kwestia gustu i tego co chce sie osiagnac, ja nie zaluje

btw. blotniki sie roznia micab
pas przedni rowniez,inne mocowanie lamp
mocowanie zderzaka - identyczne
maska ogolnie pasuje ale nie do konca, mozna sie sprzeczac o milimetry
inny zamek od maski - przerobka

Ale wszysko da sie zrobic i nie takie to straszne jak sie wydaje

Pozdro !!

tazz....czym sie różnią błotniki oprócz tego, że mają inną dziurę na kierunek boczny
no zamek jest inny to też fakt.....już nawet mk5 i mk6 mają inny zamek

Cytat:
2005-03-06 12:20:24, micab pisze:
tazz....czym sie różnią błotniki oprócz tego, że mają inną dziurę na kierunek boczny no zamek jest inny to też fakt.....już nawet mk5 i mk6 mają inny zamek

w blotniku mk6 czy samej lampie jest rant ktory trzeba wyciac zeby lampa z mk7 weszla

Cytat:
2005-03-06 15:54:55, Tazz pisze:
w blotniku mk6 czy samej lampie jest rant ktory trzeba wyciac zeby lampa z mk7 weszla

no rzeczywiście....już wiem o co chodzi