Karola japonska a EU

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W wielu miejscach na tym forum natykam sie na porownanie wersji japonskiej z europejska, ale to są pojedyncze cechy wplatane w dodatku w konkretną wypowiedź.
Czy wie ktos, gdzie można wszystkie różnice (lub ich wiekszosc) znalezc?

No i jak poznac, ktora wersje mam?
(jak dokupowalem alufelgi, to gosciu mi sugerowal, ze mam japonska, bo cos mu tam nie pasowalo, ale malo komunikatywny byl i do tej pory nie wiem, o co mu chodzilo...

Poznajemy po tym: japonskiej numer nadwozia zaczyna sie od J... a np. angielskiej od S... Dalsze róznice to takie, że np w wiekszości modeli europejskich nie ma ani jednej (chyba) częsci produkowanej w Japoni ani przez firmy japonskie. pozdrowienia

Yyyyyy !!!

W yarisach z 2003 r. filtr powietrza jest prosto spod góry Fuji. Wiem bo się zdziwiłem

Cytat:
2004-05-27 01:30:17, serwisSJ pisze:
Dalsze róznice to takie, że np w wiekszości modeli europejskich nie ma ani jednej (chyba) częsci produkowanej w Japoni ani przez firmy japonskie. pozdrowienia

a ja mam yarisa przejściówkę i mam niektóre części z modelu japońskiego - nawet sprawdzanie po VIN nie daje 100% pewności, że części będą pasować - tak się przejechałem na tarczach hamulcowych

Nawet dokładniej. VIN będzie się zaczynał od JT1...
J - Japonia
T1 - Toyota.
Ale, jak się zaczyna od "J", a jest to Toyota a nie np. Honda, to na pewno będzie JT1.............. .

Darus, chyba w Toyota News podał jakie sa ostatnie decyzje Toyoty co do tego co ma być gdzie produkowane.

A za różnicami w konkretnym jednym modelu, to raczej nie trafisz.