Podgrzewanie szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chodzi o tylną szybe w kombi mk7...
czy ktoś mi powie którędy poprowadzone są przewody (przewód od ogrzewania - chyba fioletow...)
włącznik jest ok, przekaźnik chyba też, bo od strony włłącznika jest napięcie przy włączonym ana końcówce przy klapie - niestety zero.
Pomijam tutaj styczniki przy klapie bo napięcie sprawdzałem na "gołym" przewodzie.
Więc którędy idzie ten kabeli ewentualnie gdzie są jakieś złączki??

witam ja mam ten sam problem ale za zimno na to zeby cos pogrzebac a i checi w taka pogode sa znikome. A zapala sie kontrolka na właczniku??? bo u mnie nie. Rozebrałem włacznik i niby wygląda git. Przekażnik i bezpiecznik też.

przewody do szyby i go przeciwmgielna leca w przelotkach miedzy klapa a karoseria. tak jest w hb

tak kontrolka przy włączniku swieci a na przewód podawane jest napięcie ok.12V (sprawdziłem) z tego wynika że i przekażnik działa- chyba??? ale przy podłączeniu do stycznika przy klapie jest zero V.
dyras - to juz sprawdziłem...wiem któredy wchodza z bagaznika do "kabiny" ale nie wiem któredy ida przez kabine. Czy w progach lewych drzwi pod plastikami, czy środkiem???

I nie mam wcale pewności co do przekażnika...
Pomóżcie, ktos to przeciez rozbierał

ze schematu wynika, że przekaźnik jest oki.
Jakby nie działeł nie swieciłaby kontrolka...

i...nikt nie podpowie?????