Co ile km wymiana ??????????????????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem Opla z instalacją gazową , i mam takie pytanie.Słyszałem że częściej trzeba wymieniaś świece ,jak i przewody W/N do świec.Prosze o odpowiedż .Pozdrawiam

Witam.
W ogóle zaleca się wymieniać kable co ok. 50 tyś. a świece zależnie od jakiego typu są ale jeśli to nie są platynówki to co ok. 20 tyś. km.

Prosze mi powiedzieć,jeśli w tym czasie nie wymienie tych przewodów i świec to co będzie się działo???.Czy przewody stracą przewodność czy się wypalą???,a co stanie się ze świecami???? Pozdrawiam

Cytat:
2005-12-03 09:09:33, kaza111 pisze:
Prosze mi powiedzieć,jeśli w tym czasie nie wymienie tych przewodów i świec to co będzie się działo???.Czy przewody stracą przewodność czy się wypalą???,a co stanie się ze świecami???? Pozdrawiam

nic sie nie stanie jesli nie wymienisz na czas, to zalezy od jakosci kabli jak zostaly wykonane jedne wytrzymaja 5tys inne 30tys km. to samo tyczy sie swiec zaleca sie wymiane co 10tys km jezdzac na gazie ale skoro dobrze pali trzyma rowne obroty i nie ma zadnych problemow to uwazam ze nie ma sensu wymieniac

Mówiąc wytrzymują co miałeś na myśli --chodzi mi o przewody W/N--Co z niemi się dzieje jeśli tak określe są po terminie????.Pozdrawiam