3 krótkie ! :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w topic'u:
1. Z jakiego powodu może zbierać się wilgoć/woda w miejscu na koło zapasowe, jak sobie z tym poradzić ?
2. Co można poradzić na "nieodskakujący" kierunkowskaz (czy w grę wchodzi naprawa, czy tylko wymiana, jakie koszty)
3. Co to kurna ten krokowy ?! jak sprawdzić czy toto jest dobre i jakie są oznaki/objawy usterek ?

Ad1) - woda w kole lubi się pojawiać, gdy jest nieszczelny, lub go nie ma - rodzaj plastikowego koreczka (w mk6 bynajmniej).
Ad2) ja sie nauczylem "zyc" z takimi kierunkowskazami - ponoc idzie to naprawic, lub tylko wymienic.
Ad3) krokowy - to silniczek krokowy od trzymania wolnych obrotów w silniku... objaw gdy jest uszkodzony? - nie spadają obroty do 1000 tylko wiszą na 2500, 2000 albo spadają powoli...

[ wiadomość edytowana przez: korekpl dnia 2005-03-09 20:30:18 ]

ad2 zerknij TU

Co do pytania nr1 to radzilbym sprawdzic uszczelke od klapy (przy zamku). Wlasnie w tym miejscu mi dostawala sie woda do bagaznika i zbierala sie w miejscu kola zapasowego. Naprawilem to w ten sposob ze sciaglem uszczelke w tym miejscu, wytarlem z wody i osadzilem uszczelke na silikonie.

uszczelka lubi przeciekać w różnych miejscach, czasami rozszczelnia się przy lampach, a czasami przecieka na peszlu, którym puszczone są przewody w górze klapy.

Ad 1. Nie mam pojęcia.

Ad 2. Polecam dział porad, u mnie też nie odskakiwał, ale naprawiłem tak jak było opisane w poradach i działa do dziś.

Ad3. Jeżeli krokowiec nawalił, nie utrzymuje się na niskich obrotach, tylko gaśnie itp.