Mała zagadka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na 254 kilometrze ( chyba ) autostrady A4 na obszarze woj, opolskiego stoi w szczerym polu taka łódka. jak myślicie skąd się tam wzieła??? do najbliższej osady jest trochę km a i wody na horyzoncie nie ma żadnej
bardzo bym chciał wiedzieć skąd się tam wzieła. może ktoś z was wie??

Akurat przecież no to nie Lodź i to chyba każdy widzi.

hmm to jednak chyba łodka ale wiecie co mnie bardziej zastanawia co robi w szczerym polu er of łot na pojezierzu łeczynsko włodawskim w szczerych polach tak juz X lat otwarty kiedys miał wszystko w srodku

A ja myślę, że to Pomnik Pamięci Bezimiennych Budowniczych Autostrady A4 ze Zgrupowania Marka Pola

to łódka bols

A ja myślę, że lody stopniały i odsłoniły na tym terenie dobrze jeszcze zachowane ślady inteligentnej cywilizacji

Miałem wam tego nie mówić, ale ta łódka ta metafora artysty na temat współczesnego położenia i przemian naszego kraju. Taka afirmacja głupoty, jaką jest budowa łodzi na środku pola ma nam uświadomić jak marny jest ludzki umysł wszak Einstein mawiał „Dwie rzeczy są na świecie są nieskończone głupota ludzką i wszechświat, co do wszechświata nie jestem pewien.”. Artysta podjął bardzo trudny temat vanitas w sztuce, który dawno nie był poruszany.

Twórca dedukuje owe dzieło Samoobronie oraz Młodzieży Wszechpolskiej.

Cytat:
2005-03-08 22:48:14, mwarchalowski pisze:
Miałem wam tego nie mówić, ale ta łódka ta metafora artysty na temat współczesnego położenia i przemian naszego kraju. Taka afirmacja głupoty, jaką jest budowa łodzi na środku pola ma nam uświadomić jak marny jest ludzki umysł wszak Einstein mawiał „Dwie rzeczy są na świecie są nieskończone głupota ludzką i wszechświat, co do wszechświata nie jestem pewien.”. Artysta podjął bardzo trudny temat vanitas w sztuce, który dawno nie był poruszany. Twórca dedukuje owe dzieło Samoobronie oraz Młodzieży Wszechpolskiej.

wszechswiat sie rozszerza za pomoca siły "ciemnej" a głupoty zadna siła sie nie powstrzyma

Powstrzyma Arsen..... Grunt sie nie poddawac.

Z tego, co wiem to wszechświat w pewnym momencie będzie się kurczył, wiec wedle tej interpretacji możemy być pełni optymizmu.

Cytat:
2005-03-09 01:11:58, mwarchalowski pisze:
Z tego, co wiem to wszechświat w pewnym momencie będzie się kurczył, wiec wedle tej interpretacji możemy być pełni optymizmu.

hmm ja słyszałem cos dokładnie odwrotnego ..ze on non stop sie rozszerza i ze nie wiadomo własnie jak sie to skonczy bo rozszerzaniu moze zaczac towarzyszyc powstawanie nowych coraz wiekszych planet a wtedy ziemia stała by sie "pyłem" kosmicznym.w sumie to tez cieszy głupota ludzka tez przyjełaby inne proporcje

Witam
wow... piekny ten kadłub, wygląda na jakiś dosc stary statek rzeczny, moze holownik odrzański?.., ciekawe czy to tylko kadłub, czy jest tam silnik?.. moze być to coś rzadkiego..
skąd się wział?.. może ktoś próbował to gdzies przewieźć? do remontu?.. odbudowy?.. na sprzedaż?..
Ciekawe jak tam długo stoi?.. no i widać że za ogrodzeniem, może ktoś zamierza tam to odbudowywac?..
Rogacek dałoby sie jeszce jakieś fotki?.. może z blizszej odległości?..

stoi tuż przy A4. niestety oddziela go siatka. to raczej sam kadłub. ale wygląda zdrowo.

Tzn. źle się wyraziłem naturalnie on się rozszerza, ale to w końcu się kiedyś skończy a potem zacznie maleć. O właśnie o to mi chodziło :-p

Cytat:
hmm ja słyszałem cos dokładnie odwrotnego ..ze on non stop sie rozszerza i ze nie wiadomo własnie jak sie to skonczy bo rozszerzaniu moze zaczac towarzyszyc powstawanie nowych coraz wiekszych planet a wtedy ziemia stała by sie "pyłem" kosmicznym.w sumie to tez cieszy głupota ludzka tez przyjełaby inne proporcje