Obrotomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej czy Ktoś nie spotkał się przypadkiem z problemem obrotomierza w essim 1.4CVH z 94r. Mianowicie: rano zapalam silnik obrotomierz działa pochodzi jakieś 5 minut i wyłańcza się. Przejade jakieś 15km-około 15-20minut i załańcza się i dalej już chodzi narmalnie dopóki nie wyłącze silnika bo wtedy znowu różnie bywa raz chodzi raz nie.

u mnie tak sie dzieje jak jest zimno, raz pokazuje dwa razy większe obroty niż rzeczywiste a czasami nic nie pokazuje... ale potem wraca do normy...

Mam ten sam problem rozebrałem cały licznik bo myślałem że tam jest coś pochrzanione ale wszystko było ok.Obrotomierz mi raz dzaiła raz nie przy czym np raz mi dzaiłą prawie 2 tygodnie a następnie znowu padł i już prawie tydzień znowu nie chodzi i niech mi to ktoś wytłumaczy

Cytat:
2005-03-07 23:13:45, lukas101 pisze:
u mnie tak sie dzieje jak jest zimno, raz pokazuje dwa razy większe obroty niż rzeczywiste a czasami nic nie pokazuje... ale potem wraca do normy...

dokladnie mam tak samo .......... przewaznie przy wiekszych mrozach.......jakie ostatnio bywaly