Zatrzaśnięty bagażnik OMA A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

jak w tytule, przejżałem archiwum, ale nie znalazłem

mam problem z otwarciem bagażnika, w momencie gdy otwieram drzwi (centralny zamek), a zamek bagażnika (otwór na kluczyk) ustawiony jest w pozycji poziomej - klapa bagażnika powinna dać się otworzyć ( no chyba że w Omie są jakieś dziwne systemy) ale tak nie jest - drzwi się otwierają, a z pod klapy bagażnika po niecałej sekundzie słychać pyknięcie (tak jakby siłownik centralnego nie mógłby otworzyć i wracał do pozycji "zamknięty")

Próby gmerania kluczykiem w zamku bagażnika też nie przyniosły efektów, mam wstawioną w bagażniku butlę z gazem więc od srodka dostęp jest prawie zerowy

myślałem że może przymarzło, ale dziś jest dosyć ciepło, a bagażnik dalej się nie otwiera

czy ktoś coś wie co z tym zrobić domowym sposobem??

nie wiem jak to zrobić domowym sposobem, ale myślę, że zanim zaczniesz działać, podjedź na Plac Grzybowski do warsztatu od zamków, zrobią ci pewnie od ręki , za niewielkie pieniądze i z pewnością nie popsują, co w ogolnym rachunku może się bardziej opłacać. Poza tym, przy okazji będziesz miał zrobiony porządek z zamkiem kufra, co czasami się baaaardzo przydaje

Januszu, a mógłbyś zapodać jakieś dane tej firmy od zamków, bo nie mogę ich namierzyć w panoramie.
Może sprzedają zamki i przy okazji montują?
Jak masz pewne namiary to może wrzuć do porad?

siemanko. taz mialem taki problem . okazalo sie ze linki od centralnego tego w bagazniku sa juz zuzyte oraz elementy zamka po prostu zardzewialy wystarczylo psiknac specjalnym preparatem ktory odrdzewia smaruje i czyscie takie uzadzonka i bylo po klopocie

Sołtys, nie wiem jaki tam jest telefon, ale jak podjedziesz, na plac, to nie sposób nie znaleźć.